Vasember újra visszatér, hogy megmentse Amerikát

Los Angeles |

<p>Miután számos ellenfelét legyőzte, és a csapatmunkát is kipróbálta más szuperhősökkel, Vasember megint visszatér a Robert Downey jr. főszereplésével készült új epizódban, amely a napokban kerül a világ mozijaiba.</p>

[[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"107404","attributes":{"alt":"","class":"media-image","title":"","typeof":"foaf:Image"}}]]

Downey megint Tony Starkot alakítja, akárcsak a tavaly sikerrel vetített Bosszúállókban.   Az elmúlt öt évben bemutatott két Vasember-film és a Bosszúállók összesen 2,7 milliárd dollárt hozott a jegyeladásokból, és a várakozások szerint a magyar mozikban csütörtöktől, az észak-amerikai filmszínházakban május 2-től forgalmazott Vasember 3 is jócskán megtölti majd a mozikasszákat.     Az új epizódban a szuperkütyükkel felszerelt hős a Mandarinnal (Ben Kingsely) kerül szembe, akinek nem titkolt ambíciója, hogy elpusztítsa az Egyesült Államokat. Starkot eleinte hidegen hagyják a hírek, csak akkor eszmél föl, amikor ellenfele jókora előnyt szerezve lerombolja a házát és megsemmisíti hightech Vasember-felszerelését. A blazírt hős kezdheti elölről az egészet: új Vasember-páncélra van szüksége, meg kell mentenie a barátnőjét, Pepper Pottsot (Gwyneth Paltrow) és persze Amerikát.     A Vasember 3 Shane Black rendezésében készült a Disney filmstúdióban. Black Jan Favreau-től vette át a stafétát, aki a korábbi két részt jegyezte rendezőként. A Favreau egyébként feltűnik az új epizódban, Stark biztonsági főnökét alakítja, aki súlyosan megsérül a Vasember-birodalmat ért támadásban.      A részben Black által írt forgatókönyv, amely szokás szerint humoros és velős mondatokat ad Vasember szájába, a kényes részletektől sem mentes. Az akciófilmben bombák robbannak a tömegben, házak válnak a földdel egyenlővé, ám Gwyneth Paltrow szerint ezek a részletek a való életre reflektálnak. "Nem hiszem, hogy baj lenne ezzel. Nem hazudhatunk a gyerekeinknek, és nem tehetünk úgy, mintha a világ tökéletes lenne" - mondta a színésznő.     Downey jr. úgy vélte, jó húzás Blacktől, bár van némi kockázata, hogy a filmben Stark új barátjaként egy 11 éves  gyerek is megjelenik. A korábbi Vasember-produkciókban nem kapott komolyabb szerepet ez a korosztály.      A sztár elismerte, hogy korábbi filmek sikere nem kis teher az új filmen. Egy harmadik epizód rendszerint azzal küzd, hogy megfeleljen a korábbi kettő támasztotta elvárásoknak - tette hozzá. Paltrow azonban kiemelte, hogy a Vasember-filmek a címszerepet játszó kollégája egyénisége és alakítása miatt működnek, és ezúttal sincs ez másképp.     "Robert (Downey jr.) egyik erőssége, amit a filmvásznon nem látni, hogy mindig felteszi a kérdést: ´Mi a szerepe itt a filmnek? Hogyan tehetjük élethűvé?´ Szerintem ezért működnek ezek a filmek. Nem a korábbiak gyengébb másolatai" - fogalmazott a színésznő. 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?