Vasárnap kezdődik a Magyar Kulturális Hét

Pozsony |

<p>Vasárnap Bogányi Gergely hangversenyével kezdődik meg a Több mint szomszéd elnevezésű pozsonyi Magyar Kulturális Hét.</p>

A Liszt- és Kossuth-díjas zongoraművész a Szlovák Rádió nagy hangversenytermében Bach-, Liszt-, Beethoven-, Debussy- és Chopin-műveket szólaltat meg a magyar fejlesztésű, áramvonalas, új Bogányi-zongorán. A koncert 18 órakor kezdődik.

A nyíregyházi Pro musica leánykar június 5-én 18 órakor ad hangversenyt a Szent Márton-dómban. Június 7-én 11 órától a Szlovákiai Magyar Kultúra Múzeumában Praznovszky Mihály irodalomtörténész Madách Imre és Arany János barátságáról tart előadást.

A Magyar Kulturális Hét vendége lesz a Győri Balett is. Június 7-én 19 órától két előadásukat mutatják be a Városi Hviezdoslav Színházban. A Bolerót, Lukács András koreográfiájával és a Romance című tánckompozíciót, mely Kodály Zoltán műveire készült.

A Pozsonyi Magyar Intézet Családi portré című beszélgetős műsorának június 8-án 17 órától a sokoldalú és tehetséges szlovákiai magyar zenészcsalád, a Kovács család lesz a vendége.

A gyermekeknek a Vaskakas Bábszínház hozza el Bob és Bobek című műsorát, melyre június 9-én 10 órára várják az érdeklődőket a Pozsonyi Magyar Intézetbe. Az előadás egy furcsa nevű varázsló, Próbáldky művészetéről szól. Cilinderéből bármikor képes elővarázsolni két híres nyulat: Bob és Bobek urat! Ám egy napon a varázspálca a két nyúl kezébe kerül.

Képzőművészeti kiállításokat is kínál a kulturális hét. Szurcsik József Pszichometrikus kísérletek I. című tárlatát június 5-én 16.30-kor nyitják meg a Magyar Intézetben. A Z-Galériában június 6-án 17.00-kor nyitják meg a Rechnitzer János győri egyetemi tanár gyűjteményéből rendezett Formák, terek, dimenziók című tárlatot. Aznap 19.00-kor a Zoya Galériában fiatal magyar formatervezők alkotásaiból nyílik kiállítás.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?