Várva várt lemezek

Izgalmasnak ígérkezik az idei lemeztermés, sok várva várt korong jelenik meg, olyan előadóktól is, akik csak minden szökőévben vonulnak stúdióba.A Massive Attack, a triphop feltalálói például egész eddigi pályafutásuk alatt, azaz 1991 óta csupán öt albumot adtak ki.

Izgalmasnak ígérkezik az idei lemeztermés, sok várva várt korong jelenik meg, olyan előadóktól is, akik csak minden szökőévben vonulnak stúdióba.

A Massive Attack, a triphop feltalálói például egész eddigi pályafutásuk alatt, azaz 1991 óta csupán öt albumot adtak ki. Robert Del Naja (művésznevén 3D), a „zenei agytröszt” már 2014 nyarán azt állította, hogy egy egész albumnyi új felvételük van elfekvőben, csak az utolsó simításokat kellene elvégezniük az anyagon. Azóta a folyamatos ígérgetésen kívül nem sok minden történt, de most ugyanő kijelentette, hogy idén biztosan kijön az új lemez (dátumot persze nem mondott), előtte pedig egy EP, amelyen az egykori Massive Attack-alapító, Tricky is vendégszerepel.

A szép nevű The 1975 február 26-án jelenteti meg második albumát, amelynek meglehetősen kacifántos címet adtak a brit alter-rockerek: I Like It When You Sleep, For You Are So Beautiful Yet So Unaware Of It.

Matt Healy, a zenekar frontembere és fő dalszerzője eddig is nyíltan beszélt lelki válságairól és kábítószer-függőségéről a vele készült interjúkban, most azonban dalban mondja el ugyanezt, legalábbis valami ilyesmit üzent a rajongóknak. A legújabb hírek szerint a dalok egy részét David Bowie Young Americans-korszaka ihlette, a többit pedig a nyolcvanas évek soft rockja, valamint a U2 és az INXS. Emberes vállalásnak tűnik mindezt egy albumra préselni, kíváncsian várjuk, mi sül ki belőle.

Épp tíz éve jelent meg az Arctic Monkeys első lemeze, amelyen új dimenziót nyitottak a rock and rollnak. A folyamatos turnézás dacára a frontembernek, Alex Turnernek az utóbbi időben arra is volt ideje, hogy belekezdjen egy mellékprojektbe. A The Last Shadow Puppets nevű duó másik tagja Miles Kane, a Rascals egykori énekese, és 2007-es első lemezük olyan jól sikerült, hogy majdnem Mercury-díjat kapott. Az áprilisra ígért Everything You've Come To Expect című albumon a hatvanas évek popzenéjét gondolják újra, ehhez olyan szezrők dalait hallgatták, mint Scott Walker vagy Burt Bacharach.

A Red Hot Chili Peppers is életjelt ad magáról idén tavasszal (pontos dátum még nincs, se lemezcím). A legendás Los Angeles-i funk-rock zenekar ismét Rick Rubin sztárproducerrel dolgozik a stúdióban. Anthony Kiedis egy interjúban elárulta, hogy harminc dal közül választják ki a legjobbakat. Ez lesz a huszonkét éves zenekar tizenegyedik albuma.

Szintén a tizenegyedik lesz a sorban a Primal Screem új lemeze, a Chaosmosis, amelynek egy részét Svédországban vették fel a kísérletező britek. Március 18-án kerül hivatalosan a boltokba, már ha vannak még egyáltalán lemezboltok. Az ötvenes éveit taposó Bobby Gillespie még abban a világban szocializálódott, amikor úgy tűnt, van értelme tüntetni, sztrájkolni és politikai hangvételű dalokat írni. Úgyhogy manapság is amondó, hogy feltétlenül ki kell mondani, mi újság a világban. A zene pedig remélhetőleg olyan lesz, mint a Primal Scream fénykorában, monumentális elszállásokkal és magával ragadóan monoton alapokon visító szaxofonnal.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?