Ünnep és hétvége

November elsején, Mindenszentek napján ünnepi műsorrend szerint – reggel nyolctól este hatig – közvetíti műsorait a rádió magyar adása.
Az adáskezdő hírek után Gábor Bertalan szepsi esperes-plébános olvassa fel ünnepi jegyzetét. 8.

November elsején, Mindenszentek napján ünnepi műsorrend szerint – reggel nyolctól este hatig – közvetíti műsorait a rádió magyar adása.

Az adáskezdő hírek után Gábor Bertalan szepsi esperes-plébános olvassa fel ünnepi jegyzetét. 8.20-tól megismételjük Kaland az élet című műsorunkat, amelyben Nagy Niké, Dél-Franciaországban élő képzőművészt mutattuk be. A 9 órakor kezdődő Szemtől-szemben a halállal című műsorunkban megpróbálunk választ keresni a halállal kapcsolatos kérdésekre, elmondjuk, milyen stádiumai vannak a haldoklásnak, s hogy a súlyos beteg hogyan tudja elfogadni a megváltoztathatatlan tényt. 10 óra öt perckor kezdődő összeállításunkban olyan komolyzenei művek csendülnek fel, amelyeket a szentek élete inspirált. Utána a pedagógus íróval, Csicsay Alajossal beszélget Lacza Éva az Életutam állomásai 10.35-kor kezdődő adásában. Bős község nemrég ünnepelte alapításának 900. évfordulóját. Ebből az alkalomból kérdezzük Végh Ferenc helytörténészt. 12 óra 10 perctől hallgató nóták szólnak. A közelmúltban Pozsonyban vendégeskedett Darvas Iván. A Magyar Köztársaság Kulturális Intézete által szervezett est érdekesebb mozzanatait idézzük fel a Találkozás Darvas Ivánnal című műsorban. A Romamagazin fél kettőkor jelentkezik. A múlt üvegcserepei című rádiójátékunkkal betekintést nyerünk Mikszáth világába, és az akkori irodalmi élet kulisszatitkaiba is bekukkanthatunk. A neves blues-jazz gitáros, B.B.King albumáról forgatunk le néhány felvételt. Ünnepi műsorral jelentkezik a Pulzus 15.15-kor. A 17 órai hírek után népszerű melódiákat hallgathatnak zenekari feldolgozásban, majd ünnepi műsorunk a Napzártával ér véget 18 órakor.

Szombaton, a Hétről hétre című zenés, publicisztikai magazinnal kezdődik az adás. A hét politikai történésein kívül többek között foglalkozunk az újjáalakuló médiatanácsokkal és a kassai repülőbalesettel is. A 11 órai hírek után Lacza Tihamér Kaleidoszkóp című műsorát hallgathatják, amelyben Pálffy Géza történész bemutatja a pozsonyi Szent Márton dómban található síremlékeket, Zirig Árpád költőtől megtudjuk, hogy rég nem látott madarak jelentek meg ismét a Csallóközben, Jakab István nyelvész nagy szenvedélyéről, a vadászatról mesél, és megismerkedhetnek egy kéményseprővel is. A 13 órakor kezdődő Tékában a 100 éve született Illyés Gyulára emlékezünk. Fél kettőtől ismétlőműsorunk, a Tallózó, 14.05-től pedig a Slágerhullám jelentkezik. 15 órától a rádió hangarchívumában válogatva egy régi hangjátékunkat tűzzük műsorra. Szombati adásunk a Köszöntőt követő Napzártával ér véget 18 órakor.

Vasárnap hírekkel és sportösszefoglalóval kezdődik a Pátria rádió közvetítése reggel nyolc órakor. A műsorajánlat után belelapozunk a kalendáriumba, majd visszatérünk a hét politikai eseményeihez. Kilenc órakor katolikus félórával jelentkezik a Világosság egyházi műsor, amelyben Galambos Rudolf kassa-sacai lelkiatya szól a hallgatókhoz. Ő hazánkban az egyetlen katolikus pap, aki egyben a büntetés-végrehajtás hivatásos tisztje. Fél tízkor Aki tudja, írja meg! – komolyzenei fejtörő nyeremény sorsolással. A tíz órai ötperces híradás után a Randevút hallgathatják Puha József szerkesztésében. A műsorban arra keressük a választ, hogy az ifjabb korosztály hogyan tud megbirkózni a halál gondolatával. Két órakor híreket mondunk, majd Mayer Judit olvassa fel nyelvművelő írását. A 15 órakor kezdődő Nevelők fórumában beszámolunk a Katedra Napokról, szólunk a nagyfödémesi óvoda és alapiskola névadó ünnepségéről, meghívjuk az érdeklődőket Párkányba, a Gramma Nyelvészeti Napokra és sokéves tapasztalatait osztja meg a hallgatókkal Zupkó Mária, a füleki speciális alapiskola gyógypedagógusa. A 16 órai hírek előtt néprajzi műsorunkat, utána pedig a Köszöntőt hallgathatják. Vasárnapi adásidőnk utolsó húsz percében összefoglaljuk a nap eseményeit. (B. E.)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?