Újra elszabadul a fenevad, Budapesten és Pozsonyban is

dd

Az Enter Shikari november 10-én, pénteken a budapesti Barba Negrában lép fel, másnap pedig Pozsonyban, a Majestic Music Club porondján.

Végre újra (f)elszabadul a fenevad! A poszt-hardcore-ral töltött, a metál alműfajainak tömkelegével tömött, aktuális elektronikai irányzatokkal bódító brit banda fellépésén bármi megtörténhet. S annak ellenkezője is. Az elmúlt húsz év szignifikáns szerzeményeit szabják át, azokat is többnyire rövidítve, áthangszerelve, remixelve, bármilyen egyéb módon kiforgatva.  A programozott zenei elemekkel (billentyűs hangszerek, szintetizátorok) bélelt zúzdát a pokoli torkú, angyali alkat, bizonyos Roughton „Rou” Reynolds vezényli. A melodikus metalcore-ba csöpögtetett dubstep, trance, drum and bass elegyéből ütős, lüktető, ugyanakkor érzelmes koktélt varázsol. A minimalista, sallangmentes, egyébként meg ötletes és magával ragadó ritmusszekciót a Chris Batten (mélyeken) – Rob Rolfe (bőrökön és cineken) párosa szállítja. Az aprító, daráló, morzsoló riffekért Liam „Rory” Clewlow felel. Valamennyien háttérénekesként teszik combosabbá az attrakciót, még erősebb köteléket fűzve maguk és rajongóik közé. A Kerrang! által számos alkalommal a Legjobb élő előadó címére felterjesztett brit banda szinte már hazajár Kelet-Közép-Európába. Inkább Magyarhonba, kevésbé Szlovákiába, de a hétvégén mindkét helyszínen bizonyíthatják, élőben verhetetlenek. A vigadalom valószínűleg legutóbbi, hetedik lemezük (A Kiss for the Whole World) bemutatására épül, mely idén az első helyen debütált a brit albumlistán. E korong robbanásszerű visszatérést ígér a gyökereikhez.

Előzenekarként a szintén angol Lake Malice szakítja át dobhártyáinkat. Az Egyesült Királyság egyik legizgalmasabb alternatív metál formációja pár hete egy új, izgalmas kislemezzel jelentkezett (Mitsuko), mely a Linkin Park és a Pendulum impulzív párosítása lehet, a Loathe nyers agressziójával, „egy mélyen személyes és intenzív, teljes düháradat”. A karcos kompozíció részese a debütáló EP-jüknek, a Post-Genesisnek, mely október végén jelent meg. Az Underground Magazin szerint érdemes időben érkezni, hogy láthassuk a feltörekvő, ígéretes bagázst, mely a poszt-pandémia idején jó néhány „innovatív, súlyos alternatív himnuszt hozott létre”. A fémzene és az egyedi hiphop kevercsének köszönhetően két jelölést is kaptak a Heavy Music Awardson, a Legjobb brit új előadó és a Legjobb új élő előadó kategóriákban.

Kaszás Dávid

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?