Újra Depeche-ünnep

Az elmúlt években sok minden kijutott a legendás együttes rajongóinak. Hol nevettek, hol sírtak. A zenészek az egyik évben elkápráztatták őket új dalaikkal, turnéjukkal, a következő évben pedig az őrületbe kergették magánéleti problémáikkal, fenyegetőzéseikkel. De jóban-rosszban kitartottak kedvenceik mellett.

Az elmúlt években sok minden kijutott a legendás együttes rajongóinak. Hol nevettek, hol sírtak. A zenészek az egyik évben elkápráztatták őket új dalaikkal, turnéjukkal, a következő évben pedig az őrületbe kergették magánéleti problémáikkal, fenyegetőzéseikkel. De jóban-rosszban kitartottak kedvenceik mellett. Tudjuk jól, a zenekarnak van a leghűségesebb rajongótábora. Történjen bármi, mindig kedvenceik mellé állnak.

A kilencvenes évek közepén a mélyponton voltak. Alan Wilder kiválása, Martin L. Gore alkoholizmusa, Dave Gahan drogfüggősége és ‘96-os, kis híján halálos túladagolása, majd elvonókúrája után elkészült lemez, a túlélésről bizonyságot tevő Ultra kicsit „másnaposra” sikeredett. Az igazi rajongók nem voltak elégedettek vele, de csendben maradtak, beérték azzal, hogy feltámadt a zenekar. Az előzmények tükrében ez is óriási eredménynek számított. A 2001-es stúdióalbumot, az Exciter címűt már letisztult hangzás jellemezte. Az éjszakai élet, a drogok, a betegség és a szerelem témakörben mozgó szövegek kellőképpen sugallták a tagok életérzéseit. A Depeche Mode egy érett, egységesen erős, változatos, a popkereteken belül bátran kísérletező albummal tért vissza, így a rajongók megnyugodtak. Azt érezték, hogy a trió háza táján minden a legnagyobb rendben van. A nagylemezzel a többség maximálisan elégedett volt, sőt, sokak szerint a fiúk ismét csúcskorongot alkottak. Olyat, amit legutóbb a nyolcvanas években. A nagy öröm azonban nem tartott sokáig. Tavaly Gahan a Paper Monsters című szólólemezének megjelenése kapcsán többször elmondta, hogy amennyiben Gore a jövőben nem enged neki több beleszólást a zenébe, kiszáll az együttesből, és kizárólag szólókarrierjére fog összpontosítani. Fenyegette a zenésztársát, sokkolta a közönséget.

A Depeche Mode hívei most ismét fellélegezhetnek. A zenekar Európa-szerte a slágerlisták élmezőnyében tanyázik az Enjoy The Silence 2004-es változatával, és rövidesen stúdióba is vonul, az ananova.com információi szerint már 2005 januárjában elkezdődnek a következő album munkálatai. Ezek szerint sikerült megegyezniük… Dave Gahan, Martin L. Gore és Andrew Fletcher napokon belül találkoznak menedzserükkel, a Mute kiadó képviselőjével és Ben Hiller producerrel, hogy egyeztessék a lemez részleteit.

Azt hiszem, a Depeche rajongói szebb karácsonyi ajándékot nem is kaphattak volna kedvenceiktől. Bizonyára már a hír hallatán is határtalanul boldogok. Ismét lehet ünnepelni. Félő azonban, hogy előbb vagy utóbb az örömbe némi kis üröm is vegyül. De ők ehhez már hozzászoktak! (péjé)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?