Újévi hangverseny

Kassa. Ma este ötödik alkalommal kerül sor a kassai újévi koncertre, melyet a Csermely Polgári Társulás szervez, és melynek főszereplője a kassai Csermely kórus. A helyszín immár hagyományosan a Művészetek Háza, a kezdés időpontja délután öt óra.

Kassa. Ma este ötödik alkalommal kerül sor a kassai újévi koncertre, melyet a Csermely Polgári Társulás szervez, és melynek főszereplője a kassai Csermely kórus. A helyszín immár hagyományosan a Művészetek Háza, a kezdés időpontja délután öt óra. A szokatlanul korai időzítés oka a kassai magyarság farsangnyitó bálja, amely közvetlenül a hangverseny után veszi kezdetét. Havasi Viktória szervezőtől megtudtuk, hogy mind a koncertre, mind pedig a másodszor megrendezésre kerülő bálra kaphatók még belépők, együtt, illetve külön-külön is.

Újévi köszöntőt idén Bugár Béla, a Magyar Koalíció Pártjának elnöke mond, a Havasi József karnagy vezetésével működő Csermely kórus pedig ismét hívott néhány neves fellépő vendéget. Másodszor szerepel az újévi koncerten Szabóki Tünde magyarországi szoprán, aki tavalyelőtt nagy sikert aratott Kassán. Rajta kívül még hárman érkeznek az anyaországból, Ocsovai János tenor, Czir Zoltán karmester és Rest Anett, aki felváltva énekel, illetve vezényel. A műsor gazdag és sokszínű lesz, a kórusművek mellett operaáriák, operett- és musicalrészletek hangzanak el, sőt a Beatles Yesterday című dalát kóruskísérettel adja elő a szólista, Hundzsa István. Havasi Katalin és Havasi Veronika egy Webber-művet énekel, a hangszeres kíséretért pedig idén is a Musica Iuvenalis kamarazenekar lesz a felelős. A Csermely kórus mellett még egy énekkar, a Varinszky házaspár által vezetett kassai gyermekkórus lép fel az esten, sőt a két kórus közösen is énekel majd. (juk)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?