Új James Bond-regényt rendelt III. Károly brit király

jb

Az uralkodó közelgő koronázása alkalmából kérte fel a brit színész-írót, Charlie Higsont az új történet megírására. A sztori a koronázási ünnepség előtt játszódik két nappal.

A 64 éves szerző öt regényt írt már Az ifjú James Bond című, fiatal olvasóknak szánt könyvsorozatban, amelyben a későbbi titkos ügynök még tinédzserként tanulóéveit tölti az Eton College-ben. Az On His Majesty's Secret Service című regény május 4-én, két nappal III. Károly megkoronázása előtt kerül a boltokba éppen hatvan évvel Ian Fleming 1963-ban kiadott, Őfelsége titkos szolgálatában (On Her Majesty's Secret Service) című regénye után, amelyben Bond még a királynőt szolgálta.

Az új 007-es történetben, amely a jelenben, a koronázás előtt két nappal játszódik, Bondnak a szertartás megzavarására tett kísérletet kell megakadályoznia. Higson elmondta: nagyon örült a felkérésnek, és minden erejével azon volt, hogy lépést tartson a szűkös határidővel. „A történet megírása ilyen rövid idő alatt legalább olyan feszült és szorongató volt, mint egy Bond-küldetés” – tette hozzá, megjegyezve, hogy Fleming egyébként híres volt arról, hogy milyen gyorsan írt. A történetről annyit árult el, hogy minden benne van, amit egy Bond-sztoritól elvárhat az olvasó: szex, erőszak, autók, egy veszélyes gonosztevő undok bérenccel, és persze maga a jól ismert, mégis kiismerhetetlen Bond.

Az új könyv eladásából származó összes jogdíjat a National Literacy Trust támogatására fordítják, amely hátrányos helyzetű gyermekek olvasási készségének fejlesztését támogatja. Az új Bond-regény e-könyvként és Charlie Higson felolvasásában hangoskönyvként is elérhető lesz, keménykötésben május 4-től árulják majd.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?