„Tűz legyél, fény, ami egész az ég aljáig ér”

Rónai Orsi. Nem hinném, hogy sokan ismernék a tájainkon a huszonegy éves énekesnőt. Abban viszont szinte biztos vagyok, hogy a közeljövőben sokat fogunk hallani róla. A tehetsége erre a garancia. Ha mégsem, akkor nagy baj van. De reméljük, jut neki hely az élvonalban.

Amikor először hallgattam meg a cédédet, javában tartott a Megasztár. Már az első dalnál megfogalmazódott bennem a kérdés, hogy ez a lány miért nem jelentkezett.

Amikor elindult a verseny, nekem már kész volt a lemezem, nem sokkal később meg is jelent, és értesüléseim szerint ez kizáró ok volt. Azok nem vehettek részt, akiknek már van hanghordozójuk.

Ilyen hanggal a döntő a minimum lett volna...

Én azért jóval kritikusabb vagyok magammal szemben. Részt vettem több tehetségkutató versenyen, vannak negatív és pozitív tapasztalataim egyaránt. A gimnáziumi éveim alatt jelentkeztem egy országos énekversenyre musical kategóriában, ahol először második, a következő évben pedig első lettem. Veszprémben rendezték, erre szívesen gondolok vissza. Ma már azonban nem vágyom arra, hogy versenyről-versenyre járjak. Általában nem a tehetség alapján dől el, hogy ki lesz a győztes, nem ez a legfontosabb szempont. A Megasztár ugyan más volt, sokkal komolyabb, de Magyarországon a legtöbb versenyen nem a tehetség számít.

Tűz legyél, ez a címe a cédédnek. Sokáig készült?

Két éve kezdtük el a felvételeket. Novai Gábor apukám osztálytársa volt. Egyszer eljött hozzánk vendégségbe, talán tizenhat lehettem, és anyu mondta neki, hogy Orsika szokott énekelni, hallgasson meg. Azt tanácsolta, járjak énektanárhoz. Beiratkoztam Földessy Margit színitanodájába, Nova a három év alatt többször is eljött meghallgatni. Aztán két éve azzal állt elő, hogy most már elkezdhetünk közösen dolgozni.

Jó néhány átdolgozás van a cédén.

Ezek a saját kedvenceim. Lara Fabian az egyik példaképem, ezért választottam az Adagio című dalát. Az Ain’t No Mountain High Enough pedig egy duett, amelyet Haraszti Mátyással, a No Man’s Land frontemberével énekelek. Szeretem ezt a dalt is. A másik két átdolgozás régi Novai-dalok, azokat vele közösen választottam ki.

A lemezen több zenei stílusban is kipróbálod magad. Ezek szerint még keresed az arcodat, azokat a stílusokat, amelyekben a későbbiekben szeretnél alkotni.

Igen, jól látod. Igazság szerint én sok stílust kedvelek, pontosabban mindegyikben megtalálom az értéket, de egyre inkább a rockzene felé vonzódom. Egyébként vegyesek a visszajelzések a lemezzel kapcsolatban. Akik ismernek, azt mondják, hogy ennél jóval többet tudok. Én is úgy érzem, hogy sok maradt bennem, és remélem, ezt a jövőben meg tudom mutatni. Nem lett eléggé kiforrott a lemez. Még sokat kell tanulnom. Jelenleg a Magyar Zene- és Táncművészek Szakszervezetének kőbányai stúdiójába járok ének szakra, ahol Póka Egon az igazgató. Harmadikos vagyok, most fogok végezni.

Azt nyilatkoztad, szeretnéd, ha a koncertjeidre nem kellene külön kiírni, hogy élő.

Kizárólag élő fellépéseket vállalok. Már van saját zenekarom, sokat próbálunk, és amint teljes lesz a repertoár, elindul az országos turném. Új dalok készülnek, és próbálkozunk még több átdolgozással. Dalszövegeket is írok, már van három, amelyekhez hamarosan elkészül a zene. Egy szerelmi csalódás inspirált. Előtte is írtam, de nem voltam elégedett a végeredménynyel, most viszont sokkal könnyebben jött az ihlet. Rövidesen megjelenik a remixmaxim, a Tűz legyél című dalom három változata lesz hallható rajta, egy rockos, egy diszkós, egy akusztikus, és az említett duett is felkerül rá. Videoklip is készül, méghozzá a rockos remixhez. Imageváltás előtt állok, kicsit vadabb, erotikusabb lesz a megjelenésem.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?