TUDOMÁNYOS KUTATÓI ÖSZTÖNDĺJ

A Magyar Köztársaság Oktatási Minisztériumának Határon Túli Magyarok Főosztálya pályázatot hirdet ösztöndíjra (rendszeres tanulmányi támogatásra) tudományos kutatói tevékenységben résztvevő szlovák vagy cseh állampolgárságú, magyar nemzetiségű hallgatók számára a 2001/2002-es tanév tavaszi szemeszterében.

A Magyar Köztársaság Oktatási Minisztériumának Határon Túli Magyarok Főosztálya pályázatot hirdet ösztöndíjra (rendszeres tanulmányi támogatásra) tudományos kutatói tevékenységben résztvevő szlovák vagy cseh állampolgárságú, magyar nemzetiségű hallgatók számára a 2001/2002-es tanév tavaszi szemeszterében.A pályázatot a Magyar Köztársaság Oktatási Minisztériuma által működtetett Határon Túli Magyar Ösztöndíj Tanács megbízásából a Szlovákiai Magyar Ösztöndíj Tanács írja ki a révkomáromi Agora Iroda lebonyolítói közreműködésével.Pályázhat minden olyan szlovák vagy cseh állampolgárságú, magyar nemzetiségű és felsőfokú végzettséggel rendelkező személy, aki a 2001/2002-es a tanévben magyarországi felsőoktatási intézményben, tudományos vagy kutatóintézetben tudományos kutatói tevékenységben vesz részt.Általános tudnivalók:

A Magyar Köztársaság Oktatási Minisztériuma és a Szlovákiai Magyar Ösztöndíj Tanács az ösztöndíjakkal a szülőföldi értelmiség továbbképzését és utánpótlását kívánja támogatni.

A Szlovákiai Magyar Ösztöndíj Tanács a pályázati elbírálás szempontrendszerét a pályázati benyújtási határidő előtt nyilvánosságra hozza. Az elbírási pontrendszer a pályázati kiírás elválaszthatatlan mellékletét képezi.

Az ösztöndíj a hallgatót kizárólag a pályázatában szereplő és a Szlovákiai Magyar Ösztöndíj Tanács által is javasolt intézményben, kutatási programon folytatott tudományos kutatói tevékenység időtartama alatt illeti meg, és nem vihető át a Magyar Köztársaság Oktatási Minisztériumának külön jóváhagyása nélkül más felsőoktatási vagy tudományos intézményben, programon végzendő tanulmányok időtartamára.

Az ösztöndíjat elnyerő hallgatóval a Magyar Köztársaság Oktatási Minisztériuma szerződést köt, amely tartalmazza a támogatott jogait és kötelezettségeit.

Az ösztöndíjra pályázó hallgatók a lebonyolítónak pályázati költségtérítést (pályázati díj) fizetnek.A pályázásból kizáró általános feltételek:

Nem pályázhatnak a magyar állampolgársággal, magyarországi bevándorlási engedéllyel, vagy ezekre irányuló folyamatban lévő kérelemmel rendelkező személyek.

Nem pályázhatnak az adott képzési szinten más magyar állami, vagy közalapítványi ösztöndíjban részesülő, vagy részesült személyek (kivételt képeznek a korábban már kutatói ösztöndíjban részesült személyek).

A meghirdetett képzés leírása és a további pályázati feltételek:

Kutatói ösztöndíj – összesen 47 hónap

Csak az igazoltan állandó szülőföldi munkahellyel rendelkező személyek pályázhatnak magyarországi felsőoktatási, tudományos vagy kutatóintézetben folytatott tudományos kutatói tevékenység támogatására (kivételt képeznek ez alól a magyarországi doktori tanulmányaikat még be nem fejezett hallgatók). A pályázathoz csatolniuk kell a befogadó intézmény igazolását ill. a kutatói munkatervet. A nyertes pályázónak a kutatás eredményeiről annak végeztével egy összefoglaló jelentést kell készítenie és egy, az ösztöndíjazott kutatással kapcsolatos tudományos publikációját kell csatolnia, majd ezeket a pályázatot lebonyolító révkomáromi Agora Iroda útján a Magyar Köztársaság Oktatási Minisztériumához kell eljuttatnia. Az ösztöndíj összege: 30 000 Ft/hó.A pályázó a pályázaton való részvétellel elfogadja a következőket:

Kizárható az a pályázó, aki az adatlapon valótlanságot állít vagy tényt elhallgat.

Az értékeléshez pontosítás, további adat, információ, dokumentum kérhető, amely csatolható a pályázathoz.

A pályázatokról a döntést és a döntés alapelveit a Szlovákiai Magyar Ösztöndíj Tanács és a Határon Túli Magyar Ösztöndíj Tanács javaslata alapján a Magyar Köztársaság Oktatási Minisztériuma hozza meg, a döntés minden pályázóra nézve kötelező. A döntéssel szemben fellebbezésnek nincs helye.

A megkötésre kerülő szerződés szerint, ha a támogatott tanulmányai befejezését követően nem tér vissza szülőföldjére, a folyósított ösztöndíj visszafizetésére kötelezhető.

Az elnyert támogatás nem folyósítható, amennyiben a pályázó nem írja alá a Magyar Köztársaság Oktatási Minisztériumával a szerződést. A megítélt ösztöndíj felfüggeszthető vagy megvonható, amennyiben a támogatott nem teljesíti vagy megszegi a szerződésben vállalt kötelezettségeit.

A pályázaton támogatást nyert hallgatók névsora nyilvános.

A pályázati elbírálás során vélelmezett jogsértés vagy az elbírálási szabályrendszer megsértése esetén a pályázó a Határon Túli Magyar Ösztöndíj Tanácshoz fellebbezhet. A Határon Túli Magyar Ösztöndíj Tanács döntésével szemben fellebbezésnek nincs helye.A pályázatok beadásának határideje: 2002. január 22., 16 óra.A pályázatokat személyesen vagy postai úton kérjük eljuttatni az alábbi címre,

Komáromi Agora Iroda

Tiszti Pavilon, P. O. Box 71

945 01 Komárno

Pályázni az Agora Irodáktól igényelhető, valamint az Internetről is letölthető (www.agorairoda. net) adatlapon lehet. Az érdeklődők az alábbi címeken és telefonszámokon kaphatnak további részletes felvilágosítást az ösztöndíjpályázatról, a pályázati adatlapról (mely beszerezhető ugyanitt) és az ösztöndíjszerződésről:Komárom

Szabó Helga irodavezető

945 01 Révkomárom (Komárno)

Tiszti Pavilon

Tel./Fax: 035/77-13-841

E-mail: [email protected]

Gál Éva irodavezető

81103 Pozsony (Bratislava)

Klariská (Klarisszák u.) 7.

Tel./Fax: 02/544-10-411

E-mail: [email protected] Szlovákiai Magyar Ösztöndíj Tanács a révkomáromi Agora Irodához határidő után beérkezett ill. a formailag hibás és hiányos, pontatlanul vagy olvashatatlanul benyújtott pályázatokat nem veszi figyelembe.A pályázat eredményéről szóló írásos értesítés a Határon Túli Magyar Ösztöndíj Tanács döntését követően 5 napon belül postai feladásra kerül.A pályázat lebonyolításának adminisztratív költségeire 200 korona összegű pályázati költségtérítést kell az alábbi folyószámlaszámra befizetni:

Komárom:

Agora 2001 s .r. o.

Slovenská sporiteľňa,

211222287/0900Szükséges mellékletek, igazolások:

Szakmai önéletrajz

Pályázati kérelem megindokolása max. 1 oldal terjedelemben

Tudományos publikációk (vagy a művészeti tevékenység) jegyzéke

Egyetemi/főiskolai oklevél, államvizsga-bizonyítvány és az index másolata

Két szakmai ajánlólevél

Középiskolai érettségi másolata

Tudományos fokozat igazolása (kivéve a magyarországi doktori tanulmányaikat még be nem fejezett hallgatókat)

Befogadó egyetem/tudományos intézmény igazolása a fogadókészségről/felvételről

A tudományos munka/kutatás tudományos terve

A szülőföldi állandó munkahelyről szóló igazolás (kivéve a magyarországi doktori tanulmányaikat még be nem fejezett hallgatókat)

Munkahely vagy az egyetem hozzájárulása a doktori/tudományos programban való részvételhez

A pályázati díj befizetését igazoló csekkszelvény másolata

2 db felbélyegzett válaszboríték

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?