Tudatlan tündérek

Antonia (Margherita Buy) férje halála után különös festményre lel. A Tudatlan tündérek (Szlovákiában Ignoranti címmel láthattuk) hátoldalán egy ajánlás olvasható, melynek rövid, de sokat sejtető szövegezése egyértelművé teszi, hogy Massimónak (Andrea Renzi) szeretője volt.

# Antonia (Margherita Buy) férje halála után különös festményre lel. A Tudatlan tündérek (Szlovákiában Ignoranti címmel láthattuk) hátoldalán egy ajánlás olvasható, melynek rövid, de sokat sejtető szövegezése egyértelművé teszi, hogy Massimónak (Andrea Renzi) szeretője volt. Az özvegy nem hajlandó beletörődni a gondolatba, ezért az asszony felkeresése mellett dönt. Később ráébred arra, hogy férjét tulajdonképpen nem is ismerte, így még inkább megszállottja lesz a titokzatos nőnek. A kereséssel férjéhez szeretne még közelebb jutni: kíváncsi rá, milyen volt valójában a másik, számára eddig ismeretlen élete. A kitartó kutatást hamarosan siker koronázza, de az eredmény legvadabb elképzeléseit is túlszárnyalja: a szóban forgó lány ugyanis valójában férfi, aki családias légkörben él hasonló beállítottságú társaival egy fedél alatt. Michele (Stefano Accorsi) kezdetben elutasító az új jövevénnyel szemben, de idővel feloldódik, végül barátság szövődik kettejük között.

A homoszexuális témájú alkotások terén mennyiségben mindenképp élenjárnak a francia, olasz és spanyol filmesek, így nem meglepő, hogy a szóban forgó koprodukciós alkotás is ezen országok közül került ki. Ezen felül a Törökfürdő rendezőjének legújabb munkája nem sokban emelkedik ki társai közül: alig egy éve a Második bőr női főszereplőnője ment keresztül hasonló traumán, az első félórában pedig az az érzésünk, mintha az újrafeldolgozáshoz lenne szerencsénk. Ráadásul a Tudatlan tündérek is a megszokott közhelyeket szajkózza (fogadd el a másságot, ne ítélj elsőre stb.), a maga komor drámaisága ellenére mégis meglepően szórakoztató módon. (mozinet)

Tudatlan tündérek (Le Fate ignoranti), színes, francia-olasz film, 106 p., R.: Ferzan Özpetek Sz.: Margherita Buy, Serra Yilmaz, Stefano Accorsi, Andrea Renzi, Erika Blanc, Gabriel Garko, Rosaria De Cicco

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?