Tudatbázis – Szívhez szól

<p>Jócskán túl vagyunk már a válogatáslemezek fénykorán. A magyar zenepiacról is fokozatosan eltűntek az ismert válogatásmárkák. Elmúltak azok az idők, amikor a sok esetben különböző stílusú dalokból álló gyűjtemények kimagasló eladási példányszámot értek el.</p>

PUHA JÓZSEF

A válogatásalbumokat megvásárolva javarészt slágereket szereztünk be. Az esetek többségében azokat kiegészítették néhány kevésbé ismert zeneszámmal vagy slágeresélyes újdonsággal, az ismertek eladták a tölteléket. A hanyatlás – akárcsak a CD-piac hanyatlása – az internet térhódításának tudható be. Most mégis itt egy induló válogatássorozat, amely pont egy honlapot népszerűsít. Meg fordítva. Új és érdekes kezdeményezés.

A Tudatbázis portál azokat célozza meg, akiket vonz a tudatos életvitel, és keresik a hozzájuk hasonló lelkületű, irányultságú embereket. Egy folyamatosan bővülő adatbázis minden olyan információval, amely a tudatosság témakörbe tartozik, legyen szó egészségtudatos táplálkozásról, életmódról, környezettudatos gazdálkodásról, megújuló energiáról, a jelen gazdasági és politikai világát megkérdőjelező elméletekről, az univerzum titkait fürkésző tudományokról, az emberiség, azon belül a magyarság eddig nem ismert történelmét kutató információkról, vagy az emberi lélek titkairól, a szeretetről. A honlap többnyire olyan írásokat publikál, amelyek egyelőre ritkán kapnak teret a népszerű médiafelületeken, ezáltal piaci rést tölt be.

A Tudatbázis mostantól kulturális kiadóként is működik a CLS Kiadóval karöltve. Az első kiadvány zenei, a Tudatbázis – 1. – Szívhez szól címet viseli. A CD-n a CLS-sel szerződésben álló előadók, zenekarok olyanokkal egészülnek ki, akikkel a lemezcég korábban dolgozott együtt, vagy csak remek kapcsolatot ápol. A válogatáson az ilyen albumok összes ismérve összpontosul: vannak rajta slágerek, dalok kevésbé ismertektől és újdonságok népszerűektől. Az összeállításnak tartalmi íve is van. A CD instrumentális tilinkózással (Laár András meets Zoohacker: Tilinkó) indul. A tavaszi szél (Amatild: Tavaszi szél) ébreszt (Henna: Ébredj), és vágtázni támad kedvünk (Holdviola: Vágta). Ha tudnánk (Balkan Fanatik: Ha te tudnád), akkor már forradalom volna (Anima Sound System: Revolution), a szív forradalma (Ocho Macho és Kowalsky: Képzeld el másképp). Aztán elindulunk egy úton (Biorobot: Úton), és új nap vár (Tankcsapda: Új nap vár). Egy új helyen (Kowalsky meg a Vega: Mindhalálon túl) ébresztenek (Intim Torna Illegál: Ébressz fel), mint egy gyermeket (Fábián Juli & Zoohacker: Like a Child), aki a szív hangjára hallgat (Compact Disco: Sound of Our Hearts), és a szeretet szele viszi előre (Zagar featuring Underground Divas: Wings of Love), mert tudja, hogy az jó neki (Ocho Macho: Jó nekem). A záró szerzemény is instrumentális (Bársony Bálint: Szívcsakra).

A Tudatbázis cím alatt a jövőben további válogatás- és művészlemezek kerülnek forgalomba, egyebek mellett Laár András Tündértantra Vol. 2 című stúdióalbuma. A tervek között tudatosság témakörébe tartozó könyvek, e-könyvek megjelentetése, filmek gyártása, kiadása és forgalmazása, valamint koncertek, előadások szervezése is szerepel.

Sok sikert hozzájuk!

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?