Kultúra

Trump megkapta a legrosszabb színésznek járó díjat

Los Angeles | Melania és az új Sherlock-film sem úszta meg. Travolta igen.
MTI

2019. február 23. 12:06

TASR/AP-felvétel

Donald Trump amerikai elnök és az új Sherlock-vígjáték tarolt az Oscar-díjak ellenpontjának számító Arany Málna kiosztásán.

Hat jelölésből négyet váltott díjra a Will Ferrell-lel és John C. Reilly-vel forgatott Holmes és Watson című alkotás, amelyet John Wilson, a díj alapítója a brit klasszikus krimi megfejthetetlen paródiájának nevezett. A vígjáték a legrosszabb film és a legrosszabb remake kategóriában is kiérdemelte a hollywoodi citromdíjat, Reilly pedig a legrosszabb mellékszereplőnek, míg Etan Cohen a legrosszabb rendezőnek járó Arany Málnát kapta meg.

Donald Trump, az Egyesült Államok elnöke két jelölést kapott, mindkettőben el is nyerte a legrosszabb színésznek járó díjat. Saját magát alakította Dinesh D'Souza filmjében, a Death of a Nationban, valamint Michael Moore művében, a Fahrenheit 11/9-ban. Trump 1989-ben már kapott citromdíjat, akkor a Szellemképtelenség című krimivígjátékban tűnt fel.

Melania Trump tanácsadója, Kellyanne Conway, aki a first ladyvel együtt szintén szerepel a Fahrenheit 11/9-ben, a legrosszabb női mellékszereplő díját kapta.

Melissa McCarthy a Haláli bábjáték című vígjátékban mutatott teljesítményével kiérdemelte a legrosszabb színésznőnek járó Arany Málnát, viszont a Megbocsátasz valaha? című filmdrámában nyújtott alakításával - amelyért a legjobb színésznőnek járó Oscarra jelölték - a megváltó Arany Málna-díjat kapta meg.
 

Megúszta az újabb szégyent John Travolta maffiafilmje, a Gotti. A John Gotti New York-i maffiafőnökről szóló filmre tavaly nyáron mindössze 4,3 millió dollárért váltottak jegyet a nézők, és jelölést kapott a legrosszabb film, forgatókönyv, színész, sőt Travolta és felesége, Kelly Preston játéka miatt a legrosszabb páros Arany Málnájára is. Végül sikerült citromdíj nélkül megúsznia a szavazást.

Az Arany Málna-díjat 1980-ban alapították azzal a céllal, hogy az előző év legrosszabb filmjeit és alakításait „jutalmazzák”. A díj jelöltjeit és győzteseit online szavazással állapítják meg.

Az Arany Málna-díjat odaítélő rajongói közönségnek mintegy ezer tagja van 24 országból. A tagok online regisztrálnak, és 40 dolláros tagsági díjat fizetnek.

A győztesek aranyfestékkel lefújt málnaszemet ábrázoló szobrot kapnak trófeaként az évente megrendezett ceremónián, amelyet mindig az Oscar-gála előestéjére időzítenek.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Kočner azért ölette meg Kuciakot, mert semmivel nem tudta zsarolni

Forgalomlassítással tüntettek a Szlovák Karszt szélére tervezett szemétégető ellen

VIDEÓ: Így vezeti el a TEK az Iszlám Állam Budapesten elfogott vezetőjét

Látványos kép készült a Jupiter viharairól

Zagitova aranya és egy furcsa baleset

Kassa visszalépett az EYOF rendezésétől

Legfrissebb galériák
Olvasta már?