Tragédia a metálkoncerten

Mark David Chapman 1980. december nyolcadikán meggyilkolta John Lennont a sztár New York-i lakása előtt, az utcán. Halálának huszonnegyedik évfordulóján újabb merénylet sokkolta a zenészvilágot.

Ohio állam Columbus nevű városában egy lövöldözés során a gyilkossal együtt öt ember vesztette életét. A tragédia egy klubban történt. Körülbelül kétszáz ember volt kíváncsi a Damageplan nevű zenekar koncertjére. Alig kezdődött el a műsor, amikor a fegyveres férfi a színpadra ugrott, és lövöldözni kezdett. A nézők először azt hitték, hogy a show részét képezi mindez, ám hamar rá kellett döbbenniük arra, hogy ami körülöttük zajlik, az a véres valóság. Az együttes gitárosa, Dimebag Darrell volt az első, akit az ámokfutó célba vett. A zenészt egészen közelről öt vagy hat lövés érte, esélye sem volt az életben maradásra. Egy biztonsági őr a gitáros segítségére akart sietni, ő lett a következő áldozat. Ezután az együttes többi tagjára adott le a lövéseket, majd a közönség közé lőtt. A szórakozóhely közelében tartózkodott egy rendőr, aki pár perccel a riasztás után már a helyszínen volt, és lelőtte a férfit. A zenekar harmincnyolc éves gitárosán és a biztonsági őrön kívül két néző is életét vesztette, ketten pedig súlyosan megsérültek.

Dimebag Darrell, polgári nevén Darrell Abbott korábban a Pantera gitárosa, míg bátyja, Vinnie Paul Abott a dobosa volt. Az 1982-ben megalakult zenekar a nyolcvanas és kilencvenes évek egyik legsikeresebb metálbandájaként hatalmas rajongótábort verbuvált maga köré. A testvérpár a Pantera megszűnése után, 2003-ban alapította meg a Damageplant Pat Lachman énekessel és Bob Kakaha basszusgitárossal.

A nyomozás jelenlegi állása szerint a gyilkos, a huszonöt éves Nathan Gale nem állt kapcsolatban az együttes tagjaival. A bbc.com információi szerint az egyik szemtanú hallotta, hogy a fiatalember Darrellt okolta a Pantera feloszlásáért, így egyelőre ez az egyetlen feltételezett indíték. A ZeneZóna természetesen figyelemmel követi a nyomozást. (pj, e, o, z)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?