Tőzsér is a nemzet művésze lesz

Budapest |

<p>Nyilvánosságra hozták, hogy kik kapják első alkalommal a Nemzet Művésze díjakat: a kezdő mezőnyben egy szlovákiai magyar alkotó, Tőzsér Árpád Kossuth-díjas költő is szerepel.</p>

A Nemzet Művésze díjat a Nemzet Színésze és a Nemzet Sportolója elismerés mintájára csúcsdíjként alapította a Magyar Országgyűlés 2013-ban. 65 év feletti, Kossuth-díjas alkotóművészek kaphatják meg, akik saját művészeti területükön jelentős értéket hoztak létre. A díjat a Magyar Művészeti Akadémia elnöke adományozza minden év november 5-én, az akadémia alapításának évfordulóján. A Nemzet Művésze kitüntető címet egyidejűleg legfeljebb hetven művész viselheti, az alábbi bontásban: 11 színházművész, 12 irodalmár, 10-10 zenész és képzőművész, 6-6 filmművész és építész, 3-3 tánc- és népművész, 7 iparművész és 2 fotós. A díjazottak életük végéig életjáradékot kapnak. (ú)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?