Tízéves fennállását ünnepli a Kicsi Hang verséneklő együttes

Dunaszerdahely |

<p>Pontosan egy étvizede kezdődött hazánk egyik legsikeresebb, megzenésített verseket előadó együttesének története. Menyhárt József akkoriban a galántai magángimnázium tanára volt – itt figyelt fel a jó hangú Borbély Katalinra.</p>

Egy ballagásra készített verses-zenés összeállítás után dőlt el minden…

Egy évvel később a duó indult a Tompa Mihály Vers- és Prózamondó Versenyen, s a megzenésített vers kategóriájában elhozták a az első díjat. Fellépések hosszú sora következett; elsődleges hallgatóságuk az iskolás korú gyerekek, a tanuló ifjúság.

„Nehéz a diákoknak újat mutatni – meséli Menyhárt József, a Kicsi Hang énekese, gitárosa, zeneszerzője –, hiszen a média révén szinte mindent láttak, hallottak már. Iskolai koncertjeinket az egyes korcsoportokhoz igazítjuk. Az alsó tagozatosok nagyon őszinte, lelkes közönség, a felsősökkel már nehezebb a dolgunk. A gimnazisták befogadóbbak, gondolkodó emberként hallgatják a dalokat.”

A zenekar több hanghordozót tud felmutatni. Az Egyszerű ez című bemutatkozó album javarészt József Attila verseiből állt össze, a Ki viszi át? már határozottabb zenei irányt képviselt. A Dúdoló állami pályázati támogatással készült, a duót ezen az albumon Emmer Péter gitáros erősítette. A Hajnónaplót igazi vidám gyermekalbumnak szánták az alkotók.

A versválasztás olykor tudatosan történik, máskor meg véletlenül botlanak egy-egy költeménybe. Ilyen volt például Jónás Tamás Önérdek nélkül című verse, melyre Menyhárt József a nyitrai Konstantin Filozófus Egyetem faliújságán figyelt fel. De a barátok is a lelkes „beszállítók” közé tartoznak. A duó sikeres koncertek sorozatát tudhatja maga mögött. Szinte nincs olyan fellépés, ahol ne hangzana el József Attila néhány igazi klasszikusa, így a Tiszta szívvel, a Születésnapomra, vagy az Egyszerű ez.

„Nem könnyű egy órán keresztül fenntartani a közönség érdeklődését – mondja Menyhárt József –, hullámokban kell felvetni a különböző témákat, hogy a műsor végig lebilincselő maradjon.”

A közös zenéléssel eltöltött tíz év örömére a Kicsi Hang jubileumi koncertlemezt szeretne megjelentetni; előkészítése gőzerővel folyik. (Kovács Andrea)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?