Testileg-lelkileg megtisztulva

Herpesz jeligére: „Gyakran van szájszéli herpeszem, már sokféle kenőcsöt használtam, de ha egy kicsit túldolgozom magam, ismét kiújul. Összefüggésben lehet a székrekedésemmel is, mert ha két vagy három napon belül nincs székletem, akkor szintén kiújul. Mit tegyek? Vannak gyógynövények az ilyen bőrproblémákra?”

Sajnálom kedves levélírónkat, hogy problémájára eddig nem találta meg a megfelelő természetes gyógymódot. Helytelen az a nézet, hogy a herpeszt elég csak külsőleg kezelni. A probléma ugyanis mélyebben gyökerezik. A gyakori herpeszekkel küszködőknek az immunrendszere nem működik megfelelően. Azok a vírusok, amelyek a herpeszt okozzák, állandóan jelen lehetnek a bőrünkön, de csak akkor tudnak erőt venni rajtunk, ha túlterheljük magunkat. Nem pihenünk eleget, a táplálkozásunk sem a legjobb, aminek következménye a székrekedés, a felfúvódás, a rossz közérzet, a fejfájás stb.

Tudatosítani kell, hogy rossz úton járunk. A szervezetünk így jelzi, hogy valami nincs rendben. Első teendő, hogy átgondoljuk életünket, változtatunk rajta, többet törődünk egészségünkkel. Többet kell pihenni. Elengedhetetlen az éjfél előtti alvás. Mindennap ugyanabban az időben kell lefeküdni, és reggel mindig ugyanabban az időben felkelni. Az ebéd utáni szieszta többet ér, mint tíz kávé. Fel kell adnunk a többletmunkát, táplálkozásunkból ki kell hagyni a zsíros húsokat. Több nyers zöldséget, gyümölcsöt kell fogyasztanunk, sonkás reggelik helyett müzli, joghurt, gyógytea, stb. Ahogy levélírónk említi, az emésztésével is probléma van. Mi történik valójában? A vastagbélben elszaporodtak az ellenünk dolgozó, nem barátságos, rothasztó és erjesztő baktériumok, valamint a gombák (Candida albicans). Mérgező gázokat termelnek, s ezek a vérárammal eljutnak mindenhová a szervezetben. Megterhelik a májat, amelynek egyik feladata éppen a salakanyagok (a vastagbélből érkező gázok is!) feldolgozása, és a szervezetből való eltávolítása. Mivel nagy a megterhelés, nemcsak a máj, hanem az egész immunrendszer le van blokkolva, így tudnak a herpesz vírusai garázdálkodni. Belsőleg tisztítókúrát végzünk, külsőleg pedig vizes, szeszes vagy krémes gyógynövénykezelés jöhet számításba. Tehát olyan gyógynövények kivonatait alkalmazzuk külsőleg, amelyeknek vírusölő hatásuk van. Ilyen a citrom-, a benedek-, a kakukkfű és a majoránna, valamint a bazsalikom. Ezekkel a következőképpen járunk el:

a/ 2-3 evőkanálnyit 3 dl vízben 5 percig főzünk. A főzetet leszűrjük, és a herpeszes kiütéseket a szájszélen ezzel borogatjuk vagy mosogatjuk.

b/ A teát elkészítjük (mint az a/ pontban), ha kihűlt, megfagyasztjuk, jégkockát készítünk belőle. Akkor veszünk belőle elő egyet-egyet, amikor szükség van rá, és ezzel kenegetjük a herpeszt.

c/ A gyógyszertárakban vásárolhatunk hatásos krémeket herpesz ellen, ezekkel kenegetjük.

A belső kezelés abban rejlik, hogy olyan gyógyteát iszunk, melynek gyógynövényei nem engedik elszaporodni az ellenünk dolgozó baktériumokat és gombákat. Ezzel párhuzamosan adagoljuk az élet gyógynövényét, az ALFALFA-t, amely leköti a mérgeket, és kiüríti a széklettel. Tisztítja a veséket, erősíti a húgyhólyagot, férfiaknál a prosztatát. A méregtelenítő kúra koronája a Golden Yacca, amely fokozza az eddig említett gyógynövények és gyógynövénykivonatok hatékonyságát, mert kihajtja a szervezetből az összes lerakódást. Ha a méregtelenítő kúra alatt valaki zsibogást, nyomást, pulzálást vagy hullámzást, enyhe fájdalmat érez, mely hamar elmúlik, az nem azt jelenti, hogy a tisztítókúra rossz, hanem hogy a szervezete reagál rá, mert ahol érez valamit, onnan mosódnak ki a lerakódások. Mivel mindet nem lehet egyszerre feloldani, ez a kúra mindenkinél olyan hosszan tart, ahányszor tízéves az illető. Levélírónk esetében tehát kb. 240 napig tartana, s akkor a szervezete teljesen kitisztul, még az erekben levő lerakódások is eltűnnek, regenerálódik az egész szervezet.

A herpesz tehát jelzés, hogy cselekedni kell, és annak van nyert ügye, aki hajlandó az egészségéért tenni valamit. Nem elég csak akkor bekapni néhány multivitamint, ha baj van, a méregtelenítést komolyan kell venni. Akkor lesz száz százalékos a siker, ha a testi méregtelenítés mellett lelkileg is feltöltődünk az Isten adta lehetőségek igénybevételével.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?