Tegnapután

PUHA JÓZSEFBocskor Bíborka, a Magashegyi Underground énekesnője a Megasztárban nem nagyon tudott bizonyítani.

PUHA JÓZSEF

Bocskor Bíborka, a Magashegyi Underground énekesnője a Megasztárban nem nagyon tudott bizonyítani. Időközben megtalálta a helyét, saját hangját, és öröm nézni, mennyire magabiztos a jelenleg Fodor Máriusz billentyűs, Fűrész Gábor basszusgitáros, Szepesi Mátyás gitáros és Toldi Miklós dobos alkotta zenekar élén.

Az együttes első, 2010-ben kiadott, gondosan felépített, saját ötleteken alapuló, napjaink trendjeit is követő Ezer erdő című nagylemeze erdei barangolásra vitt bennünket. A második, a Tegnapután a nagyvárosi létet helyezi kirakatba.

A CD megjelenése előtt megismertük már a gazdagon hangszerelt Rázz fel és az Álmatlanság című szerzeményeket. Az album ezt a vonalat követi. Zeneileg összetettebb és sokszínűbb, mint elődje, a vonósok és fúvósok teltebbé, teljesebbé teszik a hangzást. Szövegileg slágeresebb, személyesebb, Tariska Szabolcs fő szövegíró egy kapcsolatot jár körül. Ha csak Bíborka énekelne, talán egysíkú volna a mindössze harminckét perces lemez, ezért két vendégelőadó is közreműködik rajta. A jelenleg hódító Árnyékok című sláger a 30Y frontemberével, Beck Zolival készült. Ügyes húzás volt Akkezdet Phiai hiphopcsapat tagja, Závada Péter meghívása. Az Ahol megszakad című verseskötetében is szereplő Szinopszis című költemény megzenésítése a CD egyik csúcspontja. Péter az apokaliptikus téli környezetet elénk táró Csend című dalban rapszövegíróként és rapperként működik közre. Fontos kiemelni még az indie-popos Levélégető és az akusztikus gitárral kísért, könnyed nyári hangulatú Darazsak című szerzeményt.

A Tegnapután – akárcsak az Ezer erdő – DVD-vel került forgalomba, a filmet a Művészetek Palotájában tartott szimfonikus koncert felvételeiből állították össze.

A Magashegyi Underground második albuma igényes popdalokkal szórakoztat. Idén még nem készült ennél jobb magyar poplemez.

Értékelés: llllll

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?