Szuperhősök New Yorkban? Ugyan, kérem!

<p>Pedig. A legjobb szuperhős A sötét lovag, a legnagyobb látványfilm az Avatar óta – írta egy aeon_flux (ál)nevet használó hangadó az aeonflux.freeblog.hu-n. Eszelős félistenek, látványos szuperkatonák, fennkölt cél.</p>

Tiszta energia! Magas erőtartalékkal.

Képregény-adaptáció, előzményekkel: A hihetetlen Hulk, A Vasember/Vasember 2., Thor, Amerika Kapitány: Az első bosszúálló... „Csak én végeztem el a házit?” Maroknyi torzszülött. Összekaparva. A könyörtelen, halhatatlan Loki, Odin fia ellenében, aki e világra szabadítja a káoszt. Már jön a Chitauri. Nem akadályozhatják meg. Mitől is kéne félnie?

Talán a Bosszú Angyalaitól. Így nevezik magukat. A Föld legjobb harcosai, ilyesmi. Eltartott egy ideig, amíg összecsiszolódtak, de vegyük csak számba: ott a bátyja, a félisten, a szuper katona, aki egy élő legenda és rászolgált a nevére, a pasi, akinek dühkezelési gondjai vannak, meg a gyilkos duó. És neki sikerült felbőszítenie minden egyes tagot. Ez volt a célja? Nem túl elmés. Még ha van is egy serege! Nekik ott van Hulk (Mark Ruffalo teste, Lou Ferrigno hangja). S ha a zöld fenevad bepöccen! Mert ha a bolygót nem is védheti meg, tuti, hogy bosszút áll...

S Mr. Stark (Iron Man) – kiszámíthatatlan, önimádó, s nem is csapatjátékos –, aki nincs oda a folytatásokért. Ám kénytelen beállni a sorba, hisz' a planéta hadban áll, nem lehet különcködni! Csúcskütyükkel ontja beszólásait, melyek láncreakciókat indítanak. A humor többnyire ül, s a technikai részre sem lehet panasz. Sokszor mintha egy laboratóriumi kísérletet követnénk. Talán Alan Silvestri militáns témái is kémcsőből lettek kiöntve?

Egyébként őskövületek akkumulálása nem újkeletű. A számos példa közül kettő: Kaijû sôshingeki (1968, Godzilla és társai...), House of Dracula (1946, Farkasember, Frankenstein teremtménye...), ilyesmivel már a vetélytárs (DC) is próbálkozott... Hasztalan. Aranytyúkjuk (Christopher Nolan) csak hármat tojna a denevéremberből (The Dark Knight Rises júliusban!), all stars gárdájuk parlagon hever. Pedig az Igazság Ligája (Justice League: Superman, Wonder Woman, Green Lantern, Flash...) nagyot szólhatna. Nem csak animált sorozat formájában. Csupán egy sikerkovács kérettetik...

Marvel talált. Joss Whedont (Serenity, Dr. Horrible's Sing-Along Blog, pénzhiánnyal beszakadt sorozatok...), akit a következő vadászidényben is felfegyvereznek majd. Bizakodom, akkor/ott is megüti majd a mércét! Megfogadta, a folytatás kisebb, személyesebb, fájdalmasabb lesz. Várhatjuk. Addig be kell érnünk Thor (Chris Hemsworth), meg Amerika Kapitány (Chris Evans) kettővel, Vasember (Robert Downey Jr.) hárommal és Nick Fury (Samuel L. Jackson), a csapatkapitány különszámával. S talán Fekete Özvegy (Scarlett Johansson) vagy Sólyomszem (Jeremy Renner) is szólózhatnak. Bár milliárdos bevételre aligha pályázhatnak, mely gyűjtőfilmjüknek pár hét alatt összejött (1 180 378 000 dollár), minden idők legnagyobb nyitóhétvégéjével. Túlszárnyalják magukat.

Ez egy bejelentés? Nem, ígéret. S ha még a kinti jogdíjak (Pókember – Sony, X-Men – Fox) is visszavándorolnak.

Kaszás Dávid

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?