Szombathy Viktorra emlékeznek

Budapest/Rimaszombat. Születésének századik évfordulóján kétnapos ünnepséggel emlékeznek Szombathy Viktor íróra Budapesten és szülővárosában, Rimaszombatban.
Holnap délután emléküléssel kezdődik a rendezvénysorozat Budapesten, a József Attila Kollégiumban. Z.

Budapest/Rimaszombat. Születésének századik évfordulóján kétnapos ünnepséggel emlékeznek Szombathy Viktor íróra Budapesten és szülővárosában, Rimaszombatban.

Holnap délután emléküléssel kezdődik a rendezvénysorozat Budapesten, a József Attila Kollégiumban. Z. Urbán Aladár, a Palóc Társaság elnökének megnyitója után a Magyar ĺrószövetség képviseletében Pécsi Györgyi irodalomkritikus mond köszöntőt. Az író alakját Szombathy Viktorné idézi fel. Szombathy Viktor erdélyi szemmel címmel Beke György tart előadást. Közreműködik Híves Mária énekművész, Nozdroviczky Beatrix, valamint Hrubík Béla költő.

Az emlékülés után kerül sor az alkotó sírjának megkoszorúzására a Farkasréti temetőben. Emlékbeszédet mond Juhász Dósa János, a Csemadok Rimaszombati Területi Választmányának titkára.

Hétfőn délelőtt Rimaszombatban Száll a rege várról várra címmel diákok beszélgetnek a város jeles szülöttéről a Novomeský utcai alapiskolában. A beszélgetést Tari Mária vezeti, közreműködik Kluka Júlia, Juhász Zsuzsa, Topor Ferenc és Marek Adrienn. 17 órakor kerül sor a szerző emléktáblájának megkoszorúzására. Szombathy Viktor életét és munkásságát Turczel Lajos irodalomtörténész méltatja 18 órától a Magyar Közösségi Házban. Az íróra B. Kovács István, Vörös Zoltánné és Vörös Attila emlékezik. Az est házigazdája Juhász Dósa János lesz. (m-t)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?