Szólóban és lányokkal is

<p>Egyszerre két stúdióalbumot jelentetett meg tegnap Prince. Az 56 éves, hétszeres Grammy-díjas multiinstrumentalista, dalszerző és énekes szólólemeze az Art Official Age címet kapta, és Joshua Welton közreműködésével készült.</p>

Prince újabban a 3rdEyeGirl nevű női zenekarral koncertezik, velük is készített egy albumot Plectrumelectrum címmel. A kiadványok Prince-nek a Warner Bros.lemezkiadóval történt kibékülése utáni első új munkái. Az Art Official Age 18 évvel követi a kiadó által gondozott legutóbbi anyagot, a Chaos and Disordert. A világ egyik legsikeresebb könnyűzenésze 1996-ban azért szakított a Warnerrel, mert állítása szerint a kiadó nem biztosított neki elegendő művészi szabadságot, és a nagyobb bevétel reményében lassítani akarta munkatempóját. Prince-re már tizenévesen felfigyelt a Warner, első albuma, a For You 1978-ban jött ki náluk, ezt további 17 stúdiólemez követte ugyanott. A szakítás idején és utána a művész Prince egy darabig Symbol néven dolgozott, mivel a Warner levédette a Prince nevet. Az elmúlt csaknem két évtizedben saját kiadója, az NPG (zenekarának neve egykor New Power Generation volt) jelentette meg munkáit. Az Art Official Age hangzása hozza a Prince-től várt buja funky/soul/R&B világot. A 3rdEyeGirl projekt PlectrumElectrum című konceptalbumán egy fokkal keményebb a hangzás. A csapatban a több hangszeren játszó Prince mellett három hölgy szerepel: a dán származású Ida Nielsen basszusgitározik, Donna Grantis gitározik és Hannah Ford Welton dobol. Ez utóbbi hölgy férje Joshua Welton dalszerző-előadó, aki az Art Official Age-en vendégeskedik. Az idén nyáron megkötött új Prince-Warner szerződésben az is szerepel, hogy hamarosan megjelenik Prince legsikeresebb, eddig 20 millió példányban értékesített lemeze, a Purple Rain. Az 1984-es kiadás 30. évfordulóján egy újramaszterizált, deluxe változat kerül piacra. (MTI, juk)
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?