Szőke Erika In vivo című kiállítása, élőben

kép
Rimaszombat |

Szőke Erika újra valós térben jelentkezik önálló kiállítással. Május 27-én 18 órakor nyitják meg az In vivo című kiállítását a Rimaszombati Városi Galériában.

Szőke Erika In vivo című kiállítása az elmúlt két évben, 2020–2021-ben, vagyis a világjárvány alatt készült munkáinak az újra valós térben történő bemutatója. A Nyitra melletti Nagykéren élő és alkotó kortárs vizuális művész a pandémia alatt ugyanis csak online vagy nyitott műterem formájában tudta bemutatni a munkáit. A jelen kiállítás középpontjában az aktuális In vivo és az Aire libre projekt áll, ezeknek a rimaszombati bemutatkozás lesz a galériás premierjük. A kiállítás részét képezi a Revitalizáció című videó is, amely a vajkai In Situ művésztelepen készült. A kiállítás, melynek kurátora Gabriela Garlatyová, július 22-ig tekinthető meg.

Szőke Erika a valóságra, az idő múlásában, vagyis az állandó változásban lévő természetre, a természeti és tájelemekre, valamint ezekben az emberre, az emberi létre sokoldalúan figyelő képzőművész. Személyes vonatkozású történeteinek képi vetületeiben az embert helyezi előtérbe, a nemzedékről nemzedékre átörökített humánumot, amit nem lehet kiölni, mert túléli az elmúlást, folytatódik valakiben. A képi vetületekhez olyan hordozókat és felületeket alkot meg önmagának – és ezeket csak a rá jellemző módon használja –, amelyek időmú- lást és történésfolyamatokat képesek reprodukálni, illetve ezt az érzetet tudják kelteni. Egyik kedvenc anyaga a dagadó, kelt kenyértészta, nyers, élő terjedést produkáló változatában is, de sütve is.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?