Szokatlan helyszínen

Érsekújvár. Rendhagyó helyszínen, egy autószerelő műhelyben került sor Szkukálek Lajos festőművész képeinek kiállítására és árverésére. A több mint negyven festményt csak a hidraulikus emelők, szétszerelt motorok és egyéb szerkezetek kerülgetésével lehetett megtekinteni.

Érsekújvár. Rendhagyó helyszínen, egy autószerelő műhelyben került sor Szkukálek Lajos festőművész képeinek kiállítására és árverésére. A több mint negyven festményt csak a hidraulikus emelők, szétszerelt motorok és egyéb szerkezetek kerülgetésével lehetett megtekinteni. Az olajos padló és a nem hagyományos kiállítási környezet meghökkentő egységet alkotott Szkukálek színes formáktól, eredeti ötletek sokaságától tobzódó alkotásaival. „A szerelőműhely mint kiállítóterem lányom ötlete volt, miután sem a városi művelődési központban, sem a helyi múzeumban nem sikerült megegyezni az akció megrendezését illetően. Örömmel látom, hogy a művész és a vendégek is kedvezően fogadták ezt az újszerű helyszínt, biztos vagyok benne, hogy ezt a rendezvényt hasonlók követik majd a jövőben” – mondta Pischinger Géza, a kiállítás és aukció házigazdája.

A megnyitó ünnepségen Bárdos Ágnes, a Szlovák Televízió magyar adásának szerkesztője méltatta a művész munkásságát. A kiállított művekből három képet jótékonysági árverésre bocsátottak, melynek teljes bevételét, a mintegy 43 ezer koronát az érsekújvári Szellemi Fogyatékosokat Segítő Egyesület kapta meg. A szervezők elmondása szerint egyébként a második világháború óta nem volt a városban nyilvános képaukció.

A tárlat egyetlen szépséghibája, hogy a nagyközönség mindössze egy napig csodálhatta a műveket, mivel a helyszín mától ismét autószerelő műhelyként szolgál. (kr)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?