Szidi Tobias – Ať se dobré děje

<p>Harmadik Tóbiás Szidi CD-jét adta ki a prágai Studio DVA Kiadó. A napokban megjelent hanghordozón többnyire karácsonyi hangulat uralkodik, cseh nyelven, de igazi közép-európai körítésben.</p>

A CD egyik apropóját a november végén Prágában, a Hybernia Színházban bemutatott, s limitált előadásszámban játszott új musical, a Dickens regénye alapján készült Karácsonyi ének jelentette, amelynek zenéjét Kryštof Marek és Milan Vyskočáni szerezte, míg a szövegeket Tóbiás Szidi élettársa, Peter Lipovský jegyezte. S ha már félig-meddig családi vállalkozás, akkor Szidi az előadásba is beszállt.

Vyskočáni mosolyogva jegyezte meg a bemutató előtt, hogy nyáron nem is olyan könnyű lélekben karácsonyi hangulatot teremteni, s először elő is vette a műfenyőt, hogy feldíszítse és elhelyezze az íróasztalán, végül mégsem lett rá szükség. Elég volt régmúlt karácsonyok hangulatát, s dallamvilágát megidézni.

Tíz új szám a végeredmény, igazi karácsonyi relax, amelyben a Csendes éj újramixelt változata mellett a szláv és a roma folklór karácsonyosított változata is helyet kap. S hogy mindez életre is keljen, s elvarázsoljon bennünket, elég Tóbiás Szidi utánozhatatlan hangja, amely főleg így az ünnepek előtt megkarcolja a lelkünket. A lemez hangzásvilága is egészen különleges, hisz a szerzők a hagyományos hangszerek mellett az eredeti cigánybandák hangszereit is felsorakoztatják, így megjelenik a vonósok mellett a cimbalom, de például a vadászkürt is.

Főzzenek egy jó forró teát, húzzák magukra a takarót, s tegyék be a lemezt. Meglátják, minden bajukat el fogják felejteni – ígérte Peter Lipovský. Kipróbáltam, igaza volt. Behunytam a szemem, s elvitt a Lőcsére tartó Coca-Cola vonat.

Juhász Dósa János

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?