Szárnyakat Tháliának!

<p>November 27–29-én a kassai Thália Színház megmentéséért jótékonysági napokat tart a Duna Televízió.</p><!-- AddThis Button BEGIN -->
<a class="addthis_button" href="http://www.addthis.com/bookmark.php?v=250&amp;pub=xa-4ae87eb4619b4553">… src="http://s7.addthis.com/static/btn/v2/lg-share-en.gif&quot; alt="Bookmark and Share" style="border: 0pt none " height="16" width="125" /></a>
<script src="http://s7.addthis.com/js/250/addthis_widget.js#pub=xa-4ae87eb4619b4553&…; type="text/javascript">
</script>
<!-- AddThis Button END -->

A Nemzet Televíziója tematikus összeállításokkal, a színház három nagy sikerű színdarabjának bemutatásával, valamint adományvonal létrehozásával igyekszik segíteni a teátrumot.

A Duna Televízió műsoraiban (Kívánságkosár, Térkép, Híradó) megismerhetik a kassai Thália Színház múltját s jelenét, valamint képernyőre tűzik a színház három nagy sikerű színdarabját is (Sütő András Káin és Ábel, J. és K. Čapek A szerelem végzetes játéka, Ratkó József Segítsd a királyt!), hogy a nézők minél teljesebb képet kaphassanak a társulat munkájáról.

A három nap felvezetéseként november 26-án a 20.30-kor kezdődő Színházi Műhely című műsorban beszélgetést láthatnak a nézők a Thália Színház egykori alapító tagjaival. November 27-én a Kívánságkosárban neves színészek, rendezők mesélnek a Tháliához fűződő élményeikről. 19 órától pedig a kassai Thália Színház előadásában Sütő András Káin és Ábel (2009) című darabját sugározza a Duna TV. November 28-án 20.30-kor J. és K. Čapek A szerelem végzetes játéka című színjátéka látható, szintén a Thália Színház előadásában.

November 29-én 19.15-től a Duna Televízió Thália Színházról szóló dokumentumfilmjét vetítik. A film a színház történetének, színészeinek bemutatásán kívül lehetséges megoldásokat keres a súlyos gondokkal küzdő teátrum életben maradására. 21 órától a tematikus összeállítás zárásaként a Thália Színház egyik 1996-os darabját, Ratkó József Segítsd a királyt! című történelmi drámáját láthatják a Duna Televízió nézői.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?