Szakállas viccek helyett szakállas nőt lehet majd hallani

Bécs |

<p>Conchita Wurst lesz májusban, az Eurovíziós Dalfesztivál ideje alatt a bécsi tömegközlekedés hangja, az akció a fesztivált beharangozó városi kampány része.</p>

A dalfesztivál tavalyi osztrák győztese németül, angolul és franciául köszönti és tájékoztatja majd az utazókat egyes villamos-, busz- és metrójáratokon és néhány megállóban. Arról, hogy pontosan mit fog mondani, még nem árultak el részleteket. 

Bécsben már elkezdték a fesztivált népszerűsítő plakátkampányt is, City of Vienna - 12 points feliratú hirdetések lepték el az osztrák főváros utcáit, utalva ezzel a versenyen megszerezhető maximális pontszámra. 

Március hatodikától az Osztrák Vasúttársaság (ÖBB) az osztrák közszolgálati tévével (ORF) közösen indít olyan járatokat, amelyen megjelenik a fesztivál arculata. A Bécsi Turisztikai Hivatal (Wien Tourismus) a fesztivál logóját európai körútra viszi, március 17-től a huszonkét méteres átmérőjű gömb először Barcelonában tűnik majd fel, majd a Berlinben, Londonban, Párizsban és Milánóban szervezett promóciós turnékon látható. 

Az Eurovíziós Dalfesztivál népszerűsítése már tavaly megkezdődött az osztrák fővárosában, december óta a rendezvény dizájnjával ellátott villamosok közlekednek, és a bécsi városháza (Rathaus) előtti téren digitális torony mutatja, hogy hány óra, nap és perc van még hátra a döntőig. 

A 60. Eurovíziós Dalfesztivált május 19. és 23. között rendezik Bécsben. Magyarországot Csemer Boglárka Boggie képviseli a Wars For Nothing című dallal.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?