Szabó Magda kapta a 2014-es Lélekpillangó-díjat

<p>Szabó Magda kapta a közönségszavazatok alapján a Lélekpillangó életműdíjat; az elismeréssel idén járó mintegy 200 ezer forintból a debreceni emlékszoba múzeummá fejlesztését, a Szabó Magda-alapítvány munkáját segítenék a 2007-ben elhunyt írónő szellemi örökségének kezelői.</p>

Szabó Magda Kossuth-díjas magyar költő, regény- és drámaíró, műfordító, az egyik legtöbbet fordított magyar író. A posztumusz díj átvételekor szellemi örökségének kezelői elmondták, nem csak a szavazatokat köszönik a közönségnek, de az írónő munkái iránti töretlen érdeklődést is - közölték a program szervezői csütörtökön az MTI-vel, kiemelve, hogy Szabó Magda mellett Weöres Sándorra és Ranschburg Jenőre adhatták le voksukat a szavazók a lelekpillango.hu weboldalon.    A díjjal járó több mint kétszázezer forintnyi pénzadomány a debreceni emlékszoba múzeummá fejlesztését, a Szabó Magda-alapítvány munkáját segíti, amely egyebek mellett középiskolások irodalmi versenyének szervezését, irodalmi pályázatok megvalósítását vagy a fiatal írók díjazását teszi lehetővé.     Hasonló célra használták fel a tavalyi felajánlásokból összegyűlt hozzájárulást is, amelyet akkor Szepes Mária kapott. Az írónő emlékszobája azóta felújítva folyamatosan fogadja az érdeklődőket, kutatókat, a régi felvételek, dokumentumok iránt érdeklődőket és az szerző örökségének feldolgozásában segíteni szándékozó önkénteseket. 2012-ben Popper Péter örökségének megőrzését segítette a díj.    A Lélekpillangó Program magánszemélyek kezdeményezésére két éve indult azzal a céllal, hogy felhívja a figyelmet azokra az útmutató emberekre, akik munkásságukon keresztül haláluk után is hozzájárulnak az emberek személyiségfejlődéséhez. A program egy önfejlesztő kiadványcsomagot kínál az érdeklődőknek, az ebből befolyó bevétel egy része kerül a Lélekpillangó Alapítványhoz, amelyet a szervezet minden évben a díjazott életművének ápolására ajánl fel. 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?