Sopronba 120 ezer nézőt várnak

AJÁNLÓVilágsztárok és magyar fellépők váltják egymást június 30-tól július 4-ig a Volt Fesztivál színpadain, a soproni Lővér kempingben.

AJÁNLÓ

Világsztárok és magyar fellépők váltják egymást június 30-tól július 4-ig a Volt Fesztivál színpadain, a soproni Lővér kempingben. A szervezők a tavalyihoz hasonlóan 120 ezer nézőre számítanak.

Az idei húzónevek: az elpusztíthatatlan Motörhead, a sztár DJ, David Guetta, a Guns N’ Roses egykori gitárosa, Slash, a brit pop-rock üdvöskéje, a Bastille zenekar, a szintén brit John Newman vagy Fatboy Slim, az elektronikus színtér veteránja.

Idén első alkalommal építenek két nagyszínpadot egymással szemközt, ami európai raritás. A másik újítás a képzőművészet hangsúlyosabb jelenléte a fesztiválon: a Volt Art Group tagjai – a zenészként is elismert ef Zámbó István, Wahorn András, Surcsik József, Győri Márton, Soós Nóra és Verebélyi Diána raklapokból készült bútorokat alakít át, és egy háromszáz négyzetméteres festményt is elhelyez a színpad két oldalán.

A fesztivál nyitónapján hat olyan magyarországi zenekar is fellép, amely kerek évfordulót ünnepel idén: az ötéves Intim Torna Illegál, a tízéves Irie Maffia, a tizenöt éves 30Y, valamint Ganxsta Zolee és a Kartel, illetve az Animal Cannibals és a Heaven Street Seven, amelyek megalakulásuk huszadik évfordulóját ünneplik. Ez utóbbi zenekar idén elbúcsúzik a közönségtől, mivel a tagok úgy döntöttek, nem folytatják tovább ebben a felállásban.

Az interneten azok is nyomon követhetik az eseményeket, és belenézhetnek a koncertekbe, akik nem lehetnek ott a fesztiválon. (juk)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?