Senkit nem hallgattak még ki a Nemzetiben

kép

Mindeddig nem volt gyanúsítotti kihallgatás a budapesti Nemzeti Színházban tavaly novemberben történt baleset ügyében, amelynek során két színész, Szász Júlia és Horváth Lajos Ottó is súlyosan megsérült, miután mindketten lezuhantak az állványzatról. Az ominózus előadás díszletét másnap már el is bontották. 

A rendőrség közlése szerint foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétségének gyanúja miatt zajlik nyomozás a Shakespeare Rómeó és Júlia című előadásán történtek miatt. A második felvonás közepén meg kellett szakítani az előadást, mert a Júliát játszó színésznő és az apját játszó színész lezuhantak a díszletben, és mindketten súlyos sérüléseket szenvedek.

A Nemzeti Színházhoz nem csupán ez az egy baleset köthető az utóbbi időszakban: Bodrogi Gyula például nemrég a színészbejárónál esett el úgy, hogy megrepedt a karja. Az idős színésznek sikerült ezt az ügyet a normalitás határain belül kommunikálnia, ami annál is nehezebb volt, mivel a Nemzeti Színház csak pár napja tette közzé, hogy április 15-én nagyszabású gálaműsor keretében köszöntik a nemzet színészét, a Kossuth- és kétszeres Jászai Mari-díjas, érdemes és kiváló művészt, a Halhatatlanok Társaságának örökös tagját, Bodrogi Gyulát.

„Ha valami véletlen folytán kezembe kerül egy-egy olyan újságcikk, amelyben lehúznak, akkor sem bosszankodom. Vagy inkább úgy fogalmaznék, hogy nagyon igyekszem nem bosszankodni. Az újságírókat is meg kell érteni” – mondta Bodrogi Gyula a Nemzeti Színház sajtóorgánumának. A Kossuth-díjas színművész arra a kérdésre is válaszolt, hogy szerinte mit jelent manapság a siker.

Mindeközben a tavaly ősszel súlyos munkahelyi balesetet szenvedett két társulati tag pár napja ismét bekerült a magyarországi híradásokba. Egyikük pár napja úgy nyilatkozott, hogy a baleset óta nem beszélt még a színház igazgatójával, Vidnyánszky Attilával.

A soron következő színházi fesztivál szervezői szerint több, az 1848-as események megjelenítését célzó darab is fókuszba került, amelyek alkotóival jelenleg is intenzíven folynak a tárgyalások.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?