San Francisco nem hajlandó harc nélkül lemondani George Lucas tervezett múzeumáról

San Francisco |

<p>San Francisco politikusai és a helyi ingatlanfejlesztő csoportok nem hajlandóak harc nélkül átengedni Chicagónak vagy Los Angelesnek George Lucas tervezett múzeumát, amely a Csillagok háborúja űreposz alkotójának hatalmas popkulturális művészeti gyűjteményét fogja bemutatni.<br />&nbsp;</p>

"George Lucas, kérünk téged, hogy San Franciscóban építsd fel a múzeumodat az egész világ örömére" - olvasható azokon a molinókon, amelyeket Ed Lee polgármester a hét végén függesztetett ki a San Franciscó-i városházára és arra a vízparti területre (Seawall Lot 330), amely a város reményei szerint idővel az amerikai művészet és filmipar emléktárgyait bemutató Lucas Cultural Arts Museumnak fog otthont adni.
   
A San Francisco Chronicle beszámolója szerint Lee és a város korábbi polgármestereinek egy része, köztük Willie Brown és Dianne Feinstein levelet intéztek Lucashoz, amelyben támogatásukról biztosították az amerikai filmrendezőt. A Lucas múzeum tervének támogatói között van továbbá Art Agnos egykori San Franciscó-i polgármester is, aki az egyik szomszédos ingatlanfejlesztő csoporttal karöltve korábban hevesen ellenezte, hogy szálloda épüljön az érintett területen.
   
A 70 éves George Lucas hosszú ideje gondolkodik azon, hogy négy évtized alatt óriásira nőtt gyűjteményét, amely az elmúlt 150 év vizuális történetmesélésének kultúrájára tekint vissza, megfelelő formában mutassa be a közönségnek. Tavaly megjegyezte: 2500 hektáros filmes birodalmában, a Skywalker Ranchon egyszerűen nincs annyi fal, amennyi elég lenne a relikviák kifüggesztésére.
   
Lucas 2013-ban háromszázmillió dollárt kínált fel egy San Franciscó-i múzeum felállítására. Az általa első helyen kiszemelt helyszínt elutasította az illetékes Presidio Trust, amely egyúttal új helyszínt is felajánlott a múzeum számára, méghozzá a Lucasfilm San Franciscó-i központja melletti területet.
   
Mindeközben Chicago polgármestere, Rahm Emanuel és Los Angeles elöljárója, Eric Garcetti is minden erejükkel azon vannak, hogy meggyőzzék Lucast, az ő városukban építse fel múzeumát.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?