RÖVIDEN

Uniós pénz a Tátra helyreállítására
Pozsony. Aláírta a tátrai szélvihar okozta károk helyreállítására szánt uniós támogatásról szóló szerződést Csáky Pál miniszterelnök-helyettes és Danuta Hübner, a regionális politikáért felelő uniós biztos.

Uniós pénz a Tátra helyreállítására

Pozsony. Aláírta a tátrai szélvihar okozta károk helyreállítására szánt uniós támogatásról szóló szerződést Csáky Pál miniszterelnök-helyettes és Danuta Hübner, a regionális politikáért felelő uniós biztos. Az öt és fél millió eurós hozzájárulást még szeptemberben ítélte meg az Európai Parlament. Simon Zsolt földművelésügyi miniszter szerint a faanyag eltávolítása a katasztrófa helyszínéről a tervezettnél gyorsabban halad, a munkások már a terület hetven százalékát megtisztították a törmeléktől. (TASR, SITA)

Bugárnál az amerikai nagykövet

Pozsony. Az amerikai vízumrendszer mihamarabbi enyhítéséért lobbizott Bugár Béla parlamenti alelnök az USA pozsonyi nagyköveténél. Rodolphe Vallee tegnap megígérte, a nagykövetség fővárosi épületét 3-4 hónapon belül bővítik, s akkor emberibb körülményeket biztosítanak a kérelmezőknek. „Odafigyel majd arra is, hogy az amerikai hatóságok valóban csak indokolt esetben utasítsák el a családtagjaikat meglátogatni kívánó állampolgárok vízumkérelmét. Mindent megtesz, hogy bárki, aki az Egyesült Államokba szeretne utazni, ezt akadálytalanul megtehesse, kivéve a terroristagyanús személyeket” – tájékoztatott Bugár. (ú)

Branislav A.-t kiadták a magyar hatóságok

Pozsony. Átadták a magyar hatóságok Szlovákiának a 27 éves Branislav A.-t, akit az emlékezetes Černák-ügyben egy kényelmetlen tanú meggyilkolásával gyanúsítottak. A férfi és társai ellen még márciusban indult eljárás zsarolás, csempészés, csalás miatt, ám ő Magyarországra szökött. A két ország rendőrsége fényt derített Branislav hollétére, majd a nemzetközi elfogatóparancs kiadása után a magyar szervek akcióba léptek. A férfit október elején vették őrizetbe. (SITA, ú)

Gyors internet a déli régiókban

Pozsony. Tegnaptól azon településeken is van széles sávú internetelérés, ahová a vezetékek eddig nem értek el. A T-Mobile ugyanis a világon elsőként elindította a – Flash–OFDM technológián alapuló – 1Mbps-os sebességű mobilinternetet. Egyelőre csak húsz városban, és annak 10-12 kilométeres körzetében lehet csatlakozni ezzel a technológiával a világhálóra. A havi előfizetési díj 999 korona lesz, csaknem annyi, mint a tízszer lassabb GPRS/EDGE havi díja. Az új technológia a következő városokban érhető el: Besztercebánya, Pozsony, Galánta, Galgóc, Kassa, Modor, Nyitra, Érsekújvár, Bazin, Eperjes, Szenc, Diószeg, Vágsellye, Surány, Nagyszombat, Zólyom és Zsolna. A témáról bővebben a holnapi Digitália mellékletünkben olvashatnak. (szl)

Üres kézzel távozott a bankrabló

Pozsony. Sikertelenül próbált meg kirabolni tegnap egy pozsonyi bankot egy ismeretlen férfi. Fél háromkor lépett a bankfiókba, és egy papírt csúsztatott a pénztáros elé, amelyben a bevételt követelte. A nő nem reagált a felszólításra, mire a bankrabló megijedt, és a papírral a kezében elfutott. (TASR)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?