Robbie, a legfontosabb

Robbie Williams minden élő és halott sztárt megelőzött abban a versenyben, amely arra kereste a választ, hogy ki a zenei élet legfontosabb embere. A VH1 zenecsatornán lebonyolított közvélemény-kutatásba több mint félmillió ember kapcsolódott be. Robbie utcahosszal verte az őt legjobban megközelítő Michael Jacksont.

Robbie Williams minden élő és halott sztárt megelőzött abban a versenyben, amely arra kereste a választ, hogy ki a zenei élet legfontosabb embere. A VH1 zenecsatornán lebonyolított közvélemény-kutatásba több mint félmillió ember kapcsolódott be. Robbie utcahosszal verte az őt legjobban megközelítő Michael Jacksont. Érdekesség, hogy a The Rolling Stones frontembere, Mick Jagger csupán az ötvenegyedik helyre tudta felküzdeni magát.

A legfontosabb zenészek tízes listája

1. Robbie Williams

2. Michael Jackson

3. Elvis Presley

4. John Lennon

5. Freddie Mercury

6. Bono

7. Elton John

8. George Michael

9. David Bowie

10. Sting

Elgondolkodtató, hogy miért Robbie Williams nyeri meg sorra az ilyen és hasonló közvélemény-kutatásokat. Jobban belegondolva azonban várható volt az őrségváltás a könnyűzenében. A régi sztárok fénye kezd elkopni, hiszen valljuk be, a tízen- és huszonéveseknek Elvis Presley vagy John Lennon neve vajmi keveset mond, így a mai generációnak is szüksége volt egy saját Elvisre. És Robbie-ban a lázadó, a nagyvilágban helyét kereső ifjúság példaképre lelt. Ám ha most visszavonulna, netán egyik napról a másikra elpártolna mellőle a siker – amit nehéz elképzelni –, akkor nem biztos, hogy négy-öt év múlva bárki is emlékezne rá. Talán még az első százba sem kerülne be a hasonló közvélemény-kutatások során. Robbie korunk sztárja, de egyáltalán nem biztos, hogy pár év múlva is sztár lesz. Manapság könnyű kikerülni a körforgásból, míg az őt követő legendák mindegyikének már régóta bérelt helye van a listán. Elképzelhetetlennek tartom, hogy Presley és Lennon tíz év múlva eltűnjenek róla. Az megeshet, hogy lejjebb csúsznak, de hogy megfeledkezne róluk a nagyérdemű, az kizárt. Persze, ha Robbie így folytatja, ilyen széles közönségréteget lesz képes megmozgatni, akkor nagyobb legenda válhat belőle, mint mondjuk Lennonból. Néhány év elég volt arra, hogy lekörözze az élő és halott legendákat, akik mögött egy élet munkássága áll. Most már csak hasonló folytatás kell, és akkor Robbie Williams örök időkre beírhatja magát a legnagyobbak közé. Vagy akár a legnagyobbak elé is! (péjé)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?