Robbantás Brüsszelben

Brüsszel. Pokolgép robbant tegnap hajnalban a brüsszeli kriminológiai intézetnél. Az épület még üres volt, nem sérült meg senki.

Brüsszel. Pokolgép robbant tegnap hajnalban a brüsszeli kriminológiai intézetnél. Az épület még üres volt, nem sérült meg senki. A hatóságok később öt gyanúsítottat őrizetbe vettek, a terrorizmust kizárták.

Egy belga tévécsatorna tájékoztatása szerint nem sokkal hajnali 2 óra után egy gépkocsi áttörte a főváros északi részén lévő Neder-Over-Heembeek negyedben található épület hármas kerítését, ezt követően történt a detonáció az intézet laboratóriumainak közelében, aminek hatására tűz keletkezett. A helyszínre kiérkező mintegy harminc tűzoltónak hamar sikerült eloltania a tüzet. A belga szövetségi ügyészség azt közölte, az ügyben öt gyanúsítottat őrizetbe vettek, a kihallgatásuk jelenleg is folyik. A vádhatóság arról tájékoztatott, hogy egyelőre nem találtak robbanószerre utaló nyomokat, nem terrorcselekményként kezelik a történteket, nagy valószínűséggel bűncselekmény történt. Valószínűleg egy nyomozás bizonyítékait próbálták eltüntetni a tettesek.

Az RTBF belga televízió értesülései szerint kábeleket és egy akkumulátort találtak a helyszínen, és ebből arra lehet következtetni, hogy szándékos volt a robbantás. Koen Geens belga igazságügyi miniszter azon véleményének adott hangot, hogy még túl korai lenne messzemenő következtetéseket levonni.

Március 22-én Brüsszelben a Zaventem nemzetközi repülőtéren és a Maelbeek metróállomáson is terrortámadást hajtottak végre, 32 ember halálát okozva. A támadás elkövetőjeként az Iszlám Állam dzsihádista terrorszervezet jelentkezett. Belgiumban a hatóságok még mindig hármas, azaz „súlyos” fokozaton tartják az ország terrorkészültségi szintjét.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?