Rick Astley pénteken Pozsonyban ad koncertet

Pozsony |

<p>Tavaly novemberben tizenötödik alkalommal rendezték meg az MTV Europe Music Awardsot, a zenei tévécsatorna európai díjkiosztó gáláját, amely pár vaskos meglepetéssel is szolgált. Rick Astley ezt már a nevezésével kiváltotta, a Best Act Ever (Minden idők legjobb előadója) nevű kategóriában nominálták díjra, amit – további óriási meglepetést szolgáltatva – meg is nyert.</p>

Győzelmét, mint utólag kiderült, javarészt manipulálták, egy, az internet adta, a szavazás tisztaságát illetően megkérdőjelezhető lehetőséget hívtak segítségül. Rick a zenészszakmából már évekkel ezelőtt szinte teljesen visszavonult, egyes hírek szerint könyvvizsgálóként dolgozik valahol Délkelet-Angliában. Most azonban európai koncertkörúton van, pénteken Pozsonyban, a Pasienky Sportcsarnokban lép fel.

Az 1966. február 6-án született Rick Astley a Stock–Aitken–Waterman szerzőtrió sokadik felfedezettjeként 1987-ben a Never Gonna Give You Up című slágerrel robbant be a világ zenei élvonalába. A dal Nagy-Britanniában, Németországban és az Egyesült Államokban is listavezető volt. A léc tehát jó magasra került, az énekes pedig ezt a szintet többé nem is tudta megugrani. Született ugyan még néhány slágere – például a Whenever You Need Somebody vagy a Together Forever –, de közben a népszerűsége fokozatosan halványult. Negyedik stúdiólemeze, az 1993 szeptemberében kiadott Body & Soul az amerikai eladási listán már csak a 185. helyig jutott. Azóta további két stúdióalbuma jelent meg, a legutóbbin, a 2005 januárjában boltokba került Portrait címűn dzsesszzenei klasszikusokat énekel.

Rick Astley csillaga tehát leáldozott, ennek ellenére a neve még mindig jól cseng, nagyrészt az általunk is említett három slágernek köszönhetően, amelyek továbbra is a rádióállomások étlapján szerepelnek. Bizonyára lesznek jó páran, akik jegyet váltanak a pénteki koncertjére. Elsősorban nosztalgiázás céljából. (péjé)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?