Rekordot döntött a Disznó

film

Rekordnézettséget ért el a bemutató első hétvégéjén Mariana Čengel Solčanská új filmje, a Disznó (Sviňa), mely Soltész Árpád azonos című regénye nyomán készült.

Solčanská politikai thrillerére a bemutatót követően, csütörtöktől vasárnapig, vagyis az első négy nap 98 056 néző volt kíváncsi.

A Disznó ezzel lelökte a trónról az eddigi legsikeresebb szlovák nyitófilmet, Peter Bebjak A hasadék (Trhlina) című thrillerét, melyre annak idején 83 266-an váltottak jegyet a nyitóhétvégén.

A Disznót – az előbemutatók és az egyéb vetítések nézőit is beleszámítva – 103 660-an látták már, ez a szám azonban folyamatosan és rekord ütemben növekszik. 


A forgalmazó sajtóhíre szerint a Disznó című szlovák thriller ezzel a hazai mozikban az utóbbi húsz év negyedik legjobban nyitó filmje, megelőzve olyan szuperprodukciókat, mint a Csillagok háborúja vagy a Bosszúállók: Végtelen háború.

Soltész Árpád a lapunknak adott interjúban hangsúlyozta, hogy „nem dokumentumregényt írtam, hanem fikciót, amely tökéletesen reflektál az ország működésére, jelenlegi állapotára. A történet szereplői nem beazonosíthatóak, inkább archetípusok. Általuk válik láthatóvá, hogy ebben az országban miképpen működik a hatalom, a politika, s mik a mozgatórugói azoknak, akik a hatalmat gyakorolják.”

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?