Rég feloszlott banda a lista élén

A Led Zeppelin újra bebizonyította, hogy igazi rock legenda: az eddig kiadatlan koncertfelvételeket felvonultató, három cédéből álló How The West Was Won című gyűjteménye rögtön az első helyen debütált a Billboard magazin albumlistáján. Ezeken a zenekar egy 1972-es kaliforniai fellépésének hanganyaga szerepel.

A Led Zeppelin újra bebizonyította, hogy igazi rock legenda: az eddig kiadatlan koncertfelvételeket felvonultató, három cédéből álló How The West Was Won című gyűjteménye rögtön az első helyen debütált a Billboard magazin albumlistáján. Ezeken a zenekar egy 1972-es kaliforniai fellépésének hanganyaga szerepel.

Sok rajongó abban reménykedik, hogy a csapat újra összeáll megalakulásának harmincötödik évfordulója kapcsán, de a gitáros, Jimmy Page cáfolta ezt. Az MTV-nek adott interjújában arról beszélt, hogy egyelőre fel sem merült az ötlet. „Lehet, hogy nehéz elhinni, de a zenekar megmaradt három tagja még le sem ült egymással közösen beszélni az újrakezdésről. Én akkor tudnám elképzelni, ha összejönnénk, egymás szemébe néznénk, és rögtön zenélni kezdenénk. Ha ez sikerülne, és közben mindannyian mosolyognánk, akkor lenne értelme újrakezdeni.”

A hét nagy meglepetése, hogy a Staind albuma, a 14 Shades Of Grey igencsak visszacsúszott. Múlt héten az első helyen debütált, amit akkor mindenki természetesnek vett, de azt senki sem gondolta, hogy a rockerek a második héten máris hat helyezést esnek vissza

És most egy kis előrejelzés: már a boltokban van Jewel nagylemeze, amely nagy siker. A becsült 160 ezres eladott példányszám egy átlagos héten bőven elég a lista első helyének a megszerzéséhez. Ez a hét azonban semmiképpen sem nevezhető átlagosnak. Megjelent ugyanis a Metallica új nagylemeze is, amelyből lényegesen több fogy. Az előzetes várakozások szerint azonban nem valószínű, hogy a Metallica le tudja körözni az idén legjobb első hetet produkáló Linkin Parkot, amelynek Meteora című albumából hét nap alatt majdnem egymillió fogyott.

Ashanti második albuma június végén jelenik meg, és sokak szerint az idei év egyik legizgalmasabb anyaga lesz. „Nagyon élveztem a dalok felvételét. Gyakorlatilag ugyanazt a formulát alkalmaztuk a felvételek során, mint a debütáló Ashanti című anyagnál, csak egy kicsit továbbfejlesztettük azt” – nyilatkozta az énekesnő. A Def Jam Recordings vezetője, Irv Gotti is szuperlatívuszokban beszélt az albumról, ami érthető, hiszen a kiadó legsikeresebb művészének a lemezéről van szó, egyben ő a dalok producere. Az énekesnső Foolish című dala olyan sikereket ért el, amely korábban még egyetlen Def James előadónak sem sikerült. „Úgy érzem, az új lemez túlszárnyalja még a bemutatkozó sikerét is. Sokat tanultunk és fejlődtünk mindketten. Megtartottuk ugyan az eredeti koncepciót, de egy lépéssel feljebb jutottunk” – kommentálta Gotti a közös munka eredményét. A cédé beharangozó dala, a Rock Wit You (Awww Baby) nagy léptekkel halad előre a kislemezlistán, amely – akárcsak Ashanti előző dalai –, a hip-hop és az R&B ellenállhatatlan ötvözete. (péjé)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?