Rammstein-koncert novemberben Budapesten

Budapest |

<p>Újra Magyarországon ad koncertet a Rammstein: a hard rockot és az indusztriális metált az elektronikával vegyítő, botrányos szövegeiről és pirotechnikai show-jairól ismert német zenekar november 10-én a Papp László Budapest Sportarénában lép fel.</p>

A Rammstein ősszel tervez megjelentetni egy válogatásalbumot legnagyobb sikereivel, a csapat az ezt bemutató turné során érinti novemberben Budapestet - tájékoztatta a koncertet szervező Live Nation pénteken az MTI-t. A kiadvány a tervek szerint húsz nagy sláger mellett egy eddig kiadatlan dalt is tartalmaz majd, valamint a teljes videoklip katalógust.
A német együttes negyedszer játszik magyar közönség előtt: 1998-ban a Sziget fesztiválon, 2005-ben és tavaly márciusban pedig a Sportarénában lépett fel hatalmas sikerrel.
A zenekar teljesen új show-val készül a turnéra; úgy tudni, az új Rammstein-látvány egy viharban történő újjászületés lesz. Az együttes rendkívül látványos koncertjeiről híres: a tagok rendszeresen szájhoz erősíthető lángszórót használnak az előadások alatt, Till Lindemann úgy énekel, hogy közben "ég" karhoz erősített lángszórók segítségével, és gyakran kapnak lángra mikrofonok, gitárok, billentyűk, szikrákat szórnak csizmák és dobverők.
Az együttes eddig hat stúdióalbumot készített: a Herzeleid 1995-ben, a Sehnsucht 1997-ben, a Mutter 2001-ben, a Reise, Reise 2004-ben, a Rosenrot 2005-ben, a Liebe ist für alle da pedig 2009-ben jelent meg. Utóbbi lemez nyilvános németországi reklámozását és 18 éven aluliaknak történő eladását annak idején megtiltotta a német ifjúságvédelmi hatóság, amely szerint a lemez szado-mazo utalásokat tartalmaz. Az album ennek ellenére Németországban, Svájcban, Ausztriában, Dániában, Csehországban, Finnországban és Hollandiában is listavezető volt.
A novemberi koncertre június 24-étől kaphatóak jegyek.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?