Programtár: Ahova Önt is várják

Nézőművészeti Főiskola

Az elkövetkező napok kulturális eseményeit mutatjuk be.

Beszélgetés a karanténkultúráról

Mit tanultunk a járványból? Milyen hatással volt a kapcsolatainkra? Milyen lesz a világ a járvány megfékezése után? Ki a vírusgeneráció? H. Nagy Péter irodalomtörténész lesz ma este a komáromi Szinnyei József Könyvtár vendége, akivel Sánta Szilárd, lapunk munkatársa beszélget.

Helyszín: a komáromi Szinnyei József Könyvtár
Időpont: február 23., szerda 17:00

Tárlatnyitó Komáromban

A Komáromi Art Spektrum 59. évfolyamát, a Komáromi járás amatőr képzőművészeti alkotásainak járási versenyét követő eredményhirdetésre és kiállításra invitálják a látogatókat.

Helyszín: a komáromi Duna Menti Múzeum, Zichy-palota
Időpont: a megnyitót február 25-én, pénteken 17.00-kor tartják, a kiállítás február 28-tól március 18-ig tekinthető meg

Komolyzenei koncert Gútán

A Winter feelings című koncertre várják a látogatókat Gútán. A koncerten válogatás hangzik el Antonio Vivaldi, Edvard Grieg, Pyotr Ilyich Tchaikovsky, Ennio Morricone és Ervin Romano Fulmek műveiből. Közreműködik Becse Szabó Ilona operaénekes, Eva Sýkorová (fuvola), a Kantantína női kamarakórus, és a Komáromi Kamarazenekar. Ervin Romano Fulmek vezényel.

Helyszín: a Gútai Városi Művelődési Központ
Időpont: február 26., szombat 16:00
Belépődíj:
tetszőleges

Farsangi koncert Komáromban

Az LGT legnagyobb slágerei szólnak a Locomotiv Revival Band előadásában Komáromban szombaton.

Helyszín: a komáromi Egressy Béni Városi Művelődési Központ
Időpont:
február 26., szombat 19.00

Belépődíj: 9 euró

A Nézőművészeti Kft. előadása Füleken

Február 25-én a Nézőművészeti Kft. mutatja be Tasnádi István Nézőművészeti Főiskola című színházi szatíráját. Az előadás a közeli jövőben játszódik, amikor már senki nem jár színházba. A kormány ugyanis bezáratta a színházakat, mert a színészek egyre többször keveredtek vitába a nézőkkel. Az egyik Hamlet előadás alatt például a címszerepet játszó színész Yorick koponyájával fejbe dobta az egyik popcornozó nézőt. Az igazi tragédia azonban egy Cid előadáson következett be, mikor két felbőszült Kossuth-díjas színész a nézők közé hajított egy másfél mázsás kandelábert. Ennek három éve, itt az ideje az óvatos nyitásnak. A Kultusz-minisztérium létrehoz egy felsőfokú oktatási intézményt, mely diplomás nézőképzéssel foglalkozik. A téma a járvány miatt is aktuális, hiszen az online kultúra után vissza kell szoknunk a hús-vér színházba, ahol másképp viselkedünk, mint a képernyő előtt. Akik a közönségből nézőket próbálnak képezni: Scherer Péter, Mucsi Zoltán és Katona László.

Helyszín: a Füleki Városi Művelődési Központ
Időpont: február 25., péntek 18.00

Családi fesztivál Dunaszerdahelyen

A farsangi játszóház foglalkozásai mellett a Komáromi Jókai Színház Mátyás sípja című zenés mesejátékát nézhetik meg a látogatók.

Helyszín: a dunaszerdahelyi Csaplár Benedek Városi Művelődési Központ
Időpont: február 27., vasárnap
09.30 – 12.00
Farsangi játszóház: kézműves foglalkozások, arcfestés, kosárfonás, vidám állatfigurák készítése
11.00
Mátyás sípja – zenés mesejáték a 
Komáromi Jókai Színház előadásában

Belépés: ingyenes

Irodalmi beszélgetés Pozsonyban

Denisa Fulmeková Konvália című könyvét mutatja be a Womanpress kiadó soron következő irodalmi estjén. A könyv a második világháború vészterhes éveiben kibontakozó szenvedélyes szerelemről szól, és családi traumákat is feldolgoz, hiszen a szerző a főszereplők unokája. Denisa Fulmekovával és Hrbácsek-Noszek Magdaléna műfordítóval Tóth Tünde beszélget.

Helyszín: a pozsonyi Lab.cafe
Időpont: február 28., hétfő 18.00

Ernelláék Farkaséknál az NFG-ben

Ernella családja a jobb megélhetés reményében Skóciába költözött, de mivel ott nem boldogultak, úgy döntenek, hazatérnek. Eszter, Ernella nővére fogadja őket férjével és kisfiukkal. A két család között azonban soha nem volt igazi összhang, és ebben eltérő anyagi háttérük is szerepet játszik.
A City Reboot Polgári Társaság előadását Forgács Péter rendezte.

Helyszín: a dunaszerdahelyi NFG Klub
Időpont: március 3., csütörtök 19.00

Nótaverseny Nemeshodoson

A május 21-re tervezett ,,Szólj, szólj csalogány¨ magyar nótaverseny jelentkezőit várják Nemeshodoson. Előre megadott egy hallgató és egy csárdás. A nevezéseket március 31- ig várják e-mailben (nagyovanoemi95@gmail.com) vagy postai úton (Bc. Nagy Noémi, Vydrany 226, 930 16 Vydrany). Nevezési lap telefonos egyeztetés alapján (0908557253) vagy e-mailben igényelhető.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?