Pihentető-frissítő, fiatalító szép álmokat!

Álmatlanságban szenved? Nem bírja az időeltolódást, egyre jobban megterheli az éjszakai műszakozás? Vagy már elérte hatvanadik életévét és az álma „könnyűvé vált”? Vagy csupán azt érzi, „elhasználódott”?

Álmatlanságban szenved? Nem bírja az időeltolódást, egyre jobban megterheli az éjszakai műszakozás? Vagy már elérte hatvanadik életévét és az álma „könnyűvé vált”? Vagy csupán azt érzi, „elhasználódott”? Sebaj, állítják a szakértők, a gyógyszertárakban megjelent a gyógyírt jelentő „csodaszer” a táplálékkiegészítőként forgalmazott Bio-Melatonin tabletta.

Mivel csak 1958-ban fedezték fel, az idő rövidsége miatt nem készültek még átfogó tanulmányok, mégis világszerte egyre többen esküsznek áldásos hatására. Elsősorban a vakok, az autisták, a Rett-szindrómások, vagy akár az idegbetegek, az idősek, illetve mindazok, akik alvászavarral küszködnek, de szakorvosok szerint bevethető a gyermekkori viselkedés- és tanulási zavarok ellen is. A közismert dán Pharma Nord társaság termékcsaládjának már Szlovákiában is forgalmazott új készítményét Európa és az USA klinikáin tesztelték, s az eredmény meglepte a tudósokat: 3-5 mg melatonin nemcsak az elalvást segítette, az emberek másnap éberebbek voltak, javult a teljesítőképességük is. És mert a C- és az E-vitaminhoz, a szelénhez és a cinkhez, vagy akár a Q-koenzimhez hasonlóan a hormonnak erős az antioxidáns hatása, egyre több szakértő állítja: be kell vetni a szív- és a daganatos betegségek megelőzésére.

Köztudott, hogy a legtöbb melatonin a csecsemők szervezetében képződik, és a növekedési hormonnal együtt biztosítja a gyors testi fejlődést. A melatoninképződés üteme 15 éves kor után lelassul, az ötvenévesek szervezetében az eredeti szint egyhatoda található csupán. A kor előrehaladtával a szint egyre zuhan, ami időskori alvászavarokhoz, vagy akár depresszióhoz is vezethet. – Az elalvási fázis gyakran négyórás késése a serdülőknél is tapasztalható, nem csoda, ha másnap figyelmetlenek. A bioritmuszavarok, az időzónák váltása (a 6-8 órás különbség) kihat a szervezetre, fejfájást, gyomorpanaszokat okoz. A káros hatások gyengítik az ellenálló képességet, az immunzavar pedig a betegségek táptalaja – magyarázza dr. Soňa Nevšímalová orvosprofesszor, alvászavar-kutató. Beszámol arról is, hogy a prágai egyetemi kórházban gyógyított betegek egészségi állapota a melatoninkezelés hatására jelentősen javult, rendeződött bioritmusuk, gyorsabbak lettek reakcióik, javult az emlékező-, az összpontosító- és a teherbíró képességük. – A sokat utazó vállalkozók beszámoltak arról, hogy a rendszeresen szedett étrendkiegészítő melatonintabletták hatására megnőtt az életkedvük, a szexuális aktivitásuk. Ami nem meglepő, hiszen a melatonin ott képződik, ahol a lélek fészkel. S amint pótoljuk hiányát, helyreáll a szervezet egyensúlya, visszatér az életöröm, a libidó. – Külföldi szakértők szerint a melatonin meghosszabbítja az életet, meggátolja ugyanis a szövetromboló szabad gyökök képződését, fokozza a szervezet ellenálló képességét, stabilizálja a bioritmust, segíti a pihenést, antioxidánsként hat (daganatmegelőzés), de főleg stimulálja a növekedési hormon képződését.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?