Picit csúszik a kiadás

A Velvet Revolver második nagylemeze eredetileg május 28-án jelent volna meg, a kiadás azonban néhány hetet csúszik. A Libertad című korong Európában július 2-án, az Egyesült Államokban pedig egy nappal később kerül a boltokba – a dátumot Duff McKagan basszusgitáros hozta nyilvánosságra.

A Velvet Revolver második nagylemeze eredetileg május 28-án jelent volna meg, a kiadás azonban néhány hetet csúszik. A Libertad című korong Európában július 2-án, az Egyesült Államokban pedig egy nappal később kerül a boltokba – a dátumot Duff McKagan basszusgitáros hozta nyilvánosságra. „Beharangozóul a She Builds Quick Machines című dal jelenik meg róla maxi CD-n. Ezt, három másik felvételünkkel együtt már játszottuk a világ körüli turnénkon. Eredetileg egy vadonatúj szerzeményt tippeltünk ki beharangozónak, ám a kiadónk, az RCA Records ehhez ragaszkodott, és később beadtuk a derekunkat. Végül is nagyon jó rock-dal, igazi kemény gitárriffekkel, Slash óriási gitárszólójával és erős énekrésszel. Az első albumunk, a 2004-es Contraband nagyon jól sikerült anyag, debütálásnak tökéletes volt. A Libertad zeneileg sokkal kísérletezőbb lesz. Mindannyian úgy érezzük, hogy ennél jobbat nem tudnánk mostanság összehozni. A produceri munkálatokra korábban Rick Rubint akartuk felkérni. Régóta ismerjük őt. Végül mégis Brendan O’Brienre esett a választásunk, úgy döntöttünk, hogy Rubin segítségét inkább majd a következő lemezünknél vennénk igénybe. Múlt szeptemberben, az album felvételeinek kezdetén közel harminc szerzeménnyel vonultunk be a stúdióba, de még így is elégedetlenek voltunk, és újak komponálásába kezdtünk. Összesen ötven dal közül választottuk ki a lemezre felkerülőket” – nyilatkozta Duff. A Velvet Revolver a héten észak-amerikai turnéra indul, elsőként május 3-án Los Angelesben lép fel, a nyáron pedig több európai fesztiválon is tiszteletét teszi. (pj)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?