Petőfi Zenei Díjak, avagy az alternatív valóság

dd

A magyar kormányközeli kultúrmédia kiosztotta saját holdudvarának a jól megérdemelt díjakat. Úgy tűnik, a döntnököket sem a YouTube-nézettség, sem a Spotify-listák nem érdeklik.

A Petőfi Zenei Díjakat, összesen kilenc kategóriában adták át szombat este.

Az év zenekara a Magna Cum Laude lett, az év női előadója Gubik Petra, az év férfi előadója Freddie, vagyis Fehérvári Gábor Alfréd. Az év zenei felvétele Szarka Tamás Kossuth-díjas és korábbi Petőfi Zenei Díjas szerző-előadó Otthon vagyunk című dala lett. Az év koncertje kategória győztese Ákos 30 éves szólókarrierjének ünnepi előadása az Operában. Az énekes-dalszerző nyolc év alatt harmadszor részesült Petőfi Zenei Díjban, másodszor nyerte meg a kategóriát, a díj alapításának évében pedig a legjobb férfi előadónak választották.

Az év hangszeres előadója a Parno Graszt zenekar lett, az év rádiós koncertjét a 4S Street adta a Petőfi Rádióban, és az Arcidra lett az év felfedezettje. Az év dala elismerést A Dal 2024 győztese, László Evelin vehette át a Legényesért. „Az intim üzenetet megfogalmazó szerzemény zenéjét és szövegét a férje ihlette és lényege önmagunk elfogadása. Az eredetileg folk stílusú produkció a nép-, a rock- és a szimfonikus zene fúziójában csendült fel a dalválasztó döntőjében”– olvasható a közmédia tudósításában.

Azahriah, Dzsúdló, Pogány Induló, Beton.Hofi, Sisi, Krúbi vagy a Carson Coma neve szóba sem került, mintha a magyar fiatalok körében statisztikailag is kimutathatóan legnépszerűbb magyar előadók nem is léteznének. A közmédia elismeréseit a Dunán, az M2 Petőfi TV-ben és a Petőfi Rádióban is élőben közvetített gálaműsor keretében az A38 Hajón vehették át a díjazottak az M2 Petőfi TV és a Petőfi Rádió munkatársaitól, valamint a Petőfi Zenei Díj életműdíjas és Kossuth-díjas Nagy Ferótól.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?