Peter Falk posztumusz csillagot kap Hollywoodban

Los Angeles |

<p>Két évvel halála után csillagot kap a hollywoodi Hírességek Sétányán Peter Falk népszerű televíziós és filmszínész.</p>

A ceremónia csütörtökön lesz, a Columbo-filmek sztárját Ed Begley jr. és Paul Reiser méltatja az ünnepégen. Néhai barátját Joe Mantegna képviseli a 2503. számú csillag felavatásán a Hollywood Boulevard-on.     Falk a hatvanas évek végén kapta meg Columbo hadnagy szerepét, miután Bing Crosby visszautasította a felkérést. A nézők 1968-ban, a Gyilkosság receptre című Columbo-epizódban láthatták Falkot először a detektív szerepében. A ballonkabátos nyomozó megformálásáért többször nyerte el az Emmy-díjat és egy Golden Globe-díjat is kapott.     A színész számos filmben nyújtott emlékezetes alakítást, és olyan neves rendezőkkel dolgozott együtt, mint Frank Capra (Egy maroknyi csoda), John Cassavetes (Férjek) vagy Wim Wenders (Berlin felett az ég). Kétszer jelölték Oscar-díjra.        Peter Falk 2011 júniusában, 83 esztendősen hunyt el. 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?