Pavel Šporcl koncertje nyitja meg a Dunaszerdahelyi Zenei Napokat

AJÁNLÓDunaszerdahely. Nem mindennapi élményt ígér Pavel Šporcl dunaszerdahelyi koncertje.A rendezvénysorozat sztárvendégeként holnap ő nyitja meg a XXII.

AJÁNLÓ

Dunaszerdahely. Nem mindennapi élményt ígér Pavel Šporcl dunaszerdahelyi koncertje.

A rendezvénysorozat sztárvendégeként holnap ő nyitja meg a XXII. Dunaszerdahelyi Zenei Napokat.

A világjáró cseh hegedűvirtuózt korunk egyik legeredetibb muzsikusának tartják, aki Bach, Beethoven, Mozart és a többi nagy klasszikus műveit ugyanolyan ihletettséggel adja elő, mint a rock- vagy a cigányzenét.

Ezúttal is egy cigányzenekarral, a Gipsy Way-jel lép fel (Művészeti Alapiskola, 18.00). Legutóbb Moszkvában aratott kirobbanó sikert azzal a műsorral, amelynek most Dunaszerdahelyen tapsolhat a közönség.

Zenei látásmódjában nagyon közel áll Šporclhoz a budapesti Four Bones Quartet, amely április 11-én (Művészeti Alapiskola, 18.00) Gereben Zita énekessel és a Jazz Combo trióval (zongora, nagybőgő, dob) lép fel. A 2002-ben alakult magyar harsonanégyes is arról ismert, hogy nem léteznek számára műfaji és stílusbeli határok, repertoárjukban a tangó, a folk, a jazz és a klasszikus zene egyenrangú helyen szerepel.

A fesztivál elmaradhatatlan templomi hangversenyén a Szent György-templom felújított orgonáját Sirák Péter orgonaművész, a budapesti Zeneakadémia Egyházzenei Tanszakának tanára szólaltatja meg (április 16., 18.00). Ő is világjáró előadó, Európa számos országán kívül Indiában, Izraelben, Japánban és Dél-Amerikában koncertezett.

A zenei napok egyik célkitűzése lehetőséget adni a pályakezdő, fiatal művészeknek. Az idén ezt a lehetőséget Rigó Ronald pianista kapja. A Dunaszerdahelyi Művészeti Alapiskola volt növendéke jelenleg a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem hallgatója. Zongoraestje április 12-én 18 órakor a művészeti alapiskola koncerttermében lesz.

A Kortárs Magyar Galériának otthont adó Vermes-villa nagyterme három hangverseny helyszínéül szolgál.

A kamaramuzsika kedvelői az Arami Zongoratrio (április 8., 18.00) és a Duo Teres (április 19., 18.00) játékát, az operarajongók pedig a pozsonyi Szlovák Nemzeti Színház három tenorjának és egy baritonistájának áriaestjét (április 22., 18.00) élvezhetik.

Mint Lipcsei Ildikótól, a Dunaszerdahelyi Zenei Napok ötletgazdájától és fő rendezőjétől megtudtuk, belépti díj az idén sincs.

„Azért, mint eddig minden évben, most is kitesszük a perselyként szolgáló kis dobozt. Ha a koncertlátogatók úgy gondolják, tetszőleges összeggel járulhatnak hozzá a kiadások fedezéséhez.” (vk)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?