PÁLYÁZATI FELHĺVÁS – PEDAGÓGUS-TOVÁBBKÉPZÉS

A Magyar Köztársaság Oktatási Minisztériumának Határon Túli Magyarok Főosztálya pályázatot hirdet a szomszédos államokban élő magyarokról szóló 2001. évi LXII. 11. paragrafusa, valamint a 47/2001. OM rendelet 6. paragrafusa–16.

A Magyar Köztársaság Oktatási Minisztériumának Határon Túli Magyarok Főosztálya pályázatot hirdet a szomszédos államokban élő magyarokról szóló 2001. évi LXII. 11. paragrafusa, valamint a 47/2001. OM rendelet 6. paragrafusa–16. paragrafusa értelmében 2002 nyarára a határon túli magyar pedagógusok számára magyarországi elismert továbbképzéseken való részvételre.

A pályázatot a Magyar Köztársaság Oktatási Minisztériuma által működtetett szakmai tanácsadó testület, az Oktatási Tanács megbízásából Szlovákiában a Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége írja ki és gyűjti össze.

Általános tudnivalók:

Pályázatot nyújthatnak be:

a) azok a határon túli magyar pedagógusok, akik rendelkeznek érvényes Magyar igazolvánnyal vagy Magyar hozzátartozói igazolványnyal és Pedagógusigazolvánnyal, vagy beadták igényüket ezen igazolványok kiváltására,

b) továbbá a Szátv. által nem érintett azon pedagógusok, akik kettős állampolgárságuk miatt nem jogosultak a Magyar igazolvány vagy a magyar hozzátartozói igazolvány kiváltására.

A magyarországi továbbképzés beiratkozási díjának 10 százaléka a jelentkezőt terheli, a kötelezettség vállalásáról a pályázó a jelentkezési lapon aláírásával nyilatkozik. A beiratkozási díj előreláthatólag a 2500–5000 Ft közötti összeget nem haladja meg. A magyarországi továbbképzés egyéb költségei nem terhelik a pályázót. Amennyiben igényli, úgy a továbbképzés szervezője megtéríti részére a továbbképzés során felmerült utazási költségét, mely nem lehet több az adott viszonylatra vonatkozó vasúti 2. osztályú teljes árú menetjegy áránál.

A jelentkezés benyújtásának határideje 2002. május 5.

A jelentkezéseket a pedagógusok szövetségéhez kell eljuttatni.

Az oktatási miniszter által meghatározott, a határon túli magyar pedagógusok továbbképzésére rendelkezésre álló éves keretszám elosztása a beérkezett kérelmek számának ismeretében, a rangsorolás elveinek figyelembe vételével az oktatási miniszter szakmai tanácsadó szervezete, az Oktatási Tanács javaslata alapján történik.

Az elbírálásnál előnyben részesül az, aki

a) még nem vett részt magyarországi továbbképzésben, de a hazai továbbképzés és/vagy nyári akadémiák résztvevője volt.

b) aki régebben vett részt magyarországi pedagógus továbbképzésben és szülőföldjén is látogatott továbbképzéseket.

A pályázat elfogadásáról a továbbképzés megkezdése előtt legalább 3 héttel a továbbképzések szervezője, a Pedagógus-továbbképzési Módszertani és Információs Központ a részvételi kártya megküldésével értesíti a jelentkezőket. A részvételi kártya jogosít a továbbképzésbe való bekapcsolódásra és a kedvezmények (útiköltség-térítés) igénybevételére. A továbbképzés elvégzéséről a képző intézet igazoló iratot ad ki.

A pályázásból kizáró általános feltételek:

Nem pályázhatnak azok, akik nem rendelkeznek érvényes Magyar igazolvánnyal és Pedagógusigazolvánnyal, illetve akik nem tudják igazolni, hogy ezek iránti kérelmüket már benyújtották.

Nem pályázhatnak azok, akik a pályázati határidőt lekésik.

Az érdeklődők az alábbi címeken és telefonszámokon kaphatnak további részletes felvilágosítást a továbbképzésekről, a pályázati lapokról (mely beszerezhető lesz ugyanitt):

Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége, 945 01 Komárno, 1. Elektrárenská 2. Tel.: 035/7713-572. E-mail: [email protected]

Az alábbi célcsoportokba várjuk a pedagógusok jelentkezését:

1. Célcsoport: gyógypedagógusok

A képzés címe: Általános tájékozottság a tanulási zavarokról

A képzés megvalósítója: Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Főiskola

A képzés helye: Budapest

A képzés időpontja: 2002. 7. 1–5.

2. Célcsoport: földrajz–történelem–biológia szakosok

A képzés címe: A világ helyzete napjainkban

A képzés megvalósítója: Pécsi Tudományegyetem Földrajz Tanszék

A képzés helye: Pécs

A képzés időpontja: 2002. 8. 12–18.

3. Célcsoport: tanítók és képzőművészeti nevelés szakosok

A képzés címe: Vizuális művészeti műveltségelemek napjaink környezetkultúrájában

A képzés megvalósítója: Nyíregyházi Főiskola

A képzés helye: Nyíregyháza

A képzés időpontja: 2002. 7. 8–12.

4. Célcsoport: pedagógusok

A képzés címe: Kapcsolati készségeket fejlesztő tréning

A képzés megvalósítója: Metódus Bt. A képzés helye: Budapest

A képzés időpontja: 2002. 7. 21–26.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?