PÁLYÁZATI FELHĺVÁS – KUTATÓI TÁMOGATÁS

A Magyar Köztársaság Oktatási Minisztériumának Határon Túli Magyarok Főosztálya pályázatot hirdet tanulmányi, illetve kutatói támogatásra a szülőföldjén doktori képzésben vagy tudományos kutatói tevékenységben részt vevő szlovák vagy cseh állampolgárságú, magyar nemzetiségű hallgatók számára a 2001/2002-es tanévben.

A Magyar Köztársaság Oktatási Minisztériumának Határon Túli Magyarok Főosztálya pályázatot hirdet tanulmányi, illetve kutatói támogatásra a szülőföldjén doktori képzésben vagy tudományos kutatói tevékenységben részt vevő szlovák vagy cseh állampolgárságú, magyar nemzetiségű hallgatók számára a 2001/2002-es tanévben.A pályázatot a Magyar Köztársaság Oktatási Minisztériuma által működtetett Határon Túli Magyar Ösztöndíj Tanács megbízásából a Szlovákiai Magyar Ösztöndíj Tanács írja ki, a révkomáromi Agora Iroda lebonyolítói közreműködésével.Általános tudnivalók:

u A Magyar Köztársaság Oktatási Minisztériuma és a Szlovákiai Magyar Ösztöndíj Tanács a támogatásokkal a szülőföldi értelmiség képzését és utánpótlását kívánja támogatni.

u A Szlovákiai Magyar Ösztöndíj Tanács a pályázati elbírálás szempontrendszerét a pályázati benyújtási határidő előtt nyilvánosságra hozza. Az elbírálási pontrendszer a pályázati kiírás része.

u A támogatás a hallgatót kizárólag a Szlovákiai Magyar Ösztöndíj Tanács által javasolt doktori képzésen/kutatási témában folytatott tanulmányainak, a megpályázott tanév/hónapszám időtartama alatt illeti meg, és nem vihető át külön jóváhagyás nélkül más felsőoktatási intézményben, tagozaton vagy más szakon/doktori témában végzendő tanulmányok időtartamára.

u A támogatást elnyerő hallgatóval az Oktatási Minisztérium, támogatási szerződést köt, amely tartalmazza a támogatott jogait és kötelezettségeit.

u A szerződések megkötését, a támogatással és támogatottakkal kapcsolatos adminisztratív feladatokat és a magyarországi kapcsolattartást a révkomáromi Agora Iroda bonyolítja.Pályázhat

minden olyan szlovák vagy cseh állampolgárságú, magyar nemzetiségű személy, aki a 2001/2002-es tanévben:

u szülőföldi felsőoktatási intézményben doktori (PhD/DLA) képzésben, aktív hallgatói jogviszonynyal rendelkezik,

u szülőföldi felsőoktatási, tudományos vagy kutatóintézetben tudományos kutatói tevékenységben vesz részt.A pályázásból kizáró általános feltételek:

u Nem pályázhatnak Magyarországon hallgatói jogviszonnyal rendelkező személyek.

u Nem pályázhatnak a magyar állampolgársággal, magyarországi bevándorlási engedéllyel, vagy ezekre irányuló folyamatban lévő kérelemmel rendelkező személyek.

u Nem pályázhatnak az adott képzési szinten más magyar állami vagy közalapítványi ösztöndíjban részesülő személyek.Pályázati kategóriák és további pályázati feltételek:

1. Doktori képzés (PhD/DLA)

Azok a személyek pályázhatnak támogatásért, akik tudományos fokozat (PhD) megszerzésére felkészítő, egyetemi szintű posztgraduális képzésben, illetve művészeti területen a tudományos fokozatnak megfelelő művészeti fokozat (DLA) megszerzésére felkészítő, egyetemi szintű posztgraduális képzésben vesznek részt. A támogatás a 2001/2002-es tanév 10 hónapjára szól. A támogatás havi összege: 15 000 Ft-nak megfelelő SKK/hó.2. Kutatói tevékenység támogatása

Azon személyek pályázhatnak, akik szülőföldi felsőoktatási, tudományos vagy kutatóintézetben tudományos kutatói tevékenységet folytatnak. A nyertes pályázónak a kutatás eredményeiről annak végeztével egy összefoglaló jelentést kell készítenie, és egy, a támogatott kutatással kapcsolatos tudományos publikációját kell csatolnia. A támogatás összege: 15 000 Ft-nak megfelelő SKK/hó.A pályázó a pályázaton való részvétellel elfogadja a következőket:

u Kizárható az a pályázó, aki az adatlapon valótlanságot állít vagy tényt elhallgat.

u Az értékeléshez pontosítás, további adat, információ, dokumentum kérhető, amely csatolható a pályázathoz.

u A pályázatokról a döntést és a döntés alapelveit a Szlovákiai Magyar Ösztöndíj Tanács és Határon Túli Magyar Ösztöndíj Tanács javaslata alapján a Magyar Köztársaság Oktatási Minisztériuma hozza meg, a döntés minden pályázóra nézve kötelező. A döntéssel szemben fellebbezésnek nincs helye.

u Az elnyert támogatás nem folyósítható, amennyiben a pályázó nem írja alá az Oktatási Minisztériummal a támogatási szerződést. A megítélt támogatás felfüggeszthető vagy megvonható, amennyiben a támogatott nem teljesíti vagy megszegi a szerződésben vállalt kötelezettségeit.

u A pályázaton támogatást nyert hallgatók névsora nyilvános.

A pályázatokat személyesen vagy – ajánlott levélként – postai úton a következő címre kérjük eljuttatni:Agora Iroda - Révkomárom

945 01 Komárno, Tiszti Pavilon, P. O. Box. 71

Telefon / Fax: 035/77-13-841

E-mail: agora@selye.sk, agorakomarom @yahoo.comPályázni az Agora Irodákban igényelhető adatlapon lehet. Az érdeklődők az alábbi címen és telefonszámon kaphatnak további felvilágosítást a pályázatról, a pályázati adatlapról és a támogatási szerződésről:

Agora Iroda – Pozsony

811 03 Bratislava, Klariská 7.

Telefon / Fax: 02/544-10-411

E-mail: pozsony@agora2001.skA Szlovákiai Magyar Ösztöndíj Tanács az Agora Irodához határidő után beérkezett, illetve a formailag hibás és hiányos, pontatlanul vagy olvashatatlanul benyújtott pályázatokat nem veszi figyelembe.A pályázatok benyújtásának határideje: 2002. január 22., 16 óra

A pályázat lebonyolításának adminisztratív költségeire

200 SKK összegű pályázati költségtérítést kell az alábbi folyószámlaszámra befizetni:

Komárom:

Agora 2001 s .r. o.

Slovenská sporiteľňa,

211222287/0900Szükséges mellékletek,

igazolásokDoktori (PhD/DLA) képzés:

Szakmai önéletrajz

Pályázati kérelem megindokolása max. 1 oldal terjedelemben

Tudományos publikációk (vagy a művészeti tevékenység) jegyzéke a pályázati űrlapon megadott formanyomtatvány és kötelező mellékletek szerint

Középiskolai érettségi bizonyítvány másolata

Egyetemi/főiskolai oklevél, index és az egyetem által kibocsátott államvizsga-bizonyítvány egyszerű másolata

Aktív hallgatói jogviszony igazolás

Két szakmai ajánlólevél

A tudományos munka/kutatás tudományos terve a vezető tanár ellenjegyzésével és jóváhagyásával

Két felbélyegzett válaszboríték

A pályázati díj befizetését igazoló csekkKutatói tanulmányi támogatás:

Szakmai önéletrajz

Pályázati kérelem megindokolása max. 1 oldal terjedelemben

Tudományos publikációk (vagy a művészeti tevékenység) jegyzéke a pályázati űrlapon megadott formanyomtatvány és kötelező mellékletek szerint

Középiskolai érettségi bizonyítvány másolata

Egyetemi/főiskolai oklevél, index és az egyetem által kibocsátott államvizsga-bizonyítvány egyszerű másolata

Két szakmai ajánlólevél

Tudományos fokozat igazolása

A tudományos munka/kutatás tudományos terve

A szülőföldi állandó munkahelyről szóló igazolás

Két felbélyegzett válaszboríték

A pályázati díj befizetését igazoló csekk

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?