Oscar-díj – a csehek a Fair Play című filmet jelölik!

Prága |

<p><span style="font-size: 11.8181819915771px;">Andrea Sedláčková Fair Play című drámáját jelöli Csehország a legjobb idegen nyelvű filmnek járó Oscar-díjra - jelentette a ČTK cseh hírügynökség csütörtökön. Ebben a legfőbb szerep Bárdos Judité.</span></p>

A cseh film- és televíziós akadémia (ČFTA) közlése szerint a filmet 47 alkotás közül választották ki.     A Fair Play az 1980-as évek kommunista Csehszlovákiájában játszódik, és egy fiatal női sprinter életét dolgozza fel, aki részt vesz az állami irányítású dopping-programban. A film főszereplője Bárdos Judit. További szereplők: Aňa Geislerová, Eva Josefíková, Roman Luknár, Ondřej Novák, Ondřej Malý, Jiří Wohanka, Igor Bareš, Roman Zach, Taťjana Medvecká, Slávek Bílský, Michaela Pavlátová, Berenika Kohoutová és Vlastina Svátková.      Az első csehszlovák film, amely elnyerte a legjobb idegen nyelvű Oscart, a Ján Kadár és Elmar Klos által rendezett Üzlet a korzón volt 1966-ban. Két évvel később Jiří Menzel vehette át a szobrocskát a Szigorúan ellenőrzött vonatokért, legutóbb pedig Jan Svěrák filmje, a Kolja nyert 1997-ben.     Az Oscar-díjakban leggazdagabb cseh rendező Milos Forman, aki kétszer is átvehette a legjobb rendezésért járó elismerést: 1976-ban Száll a kakukk fészkére című filmjéért, 1985-ben pedig az Amadeusért. (MTI, ú) 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?