Online rekordokkal nyitott A Dal

Érezhető az igyekezet: a magyar közszolgálati televízió nemzeti dalválasztóját a kereskedelmi stílushoz próbálják közelíteni.

Érezhető az igyekezet: a magyar közszolgálati televízió nemzeti dalválasztóját a kereskedelmi stílushoz próbálják közelíteni. A látványért és a hangért ugyanaz a csapat felel, amely a Sztárban sztárt csinálta, és az eredemény tényleg kevésbé béna, mint tavaly.

A stúdió csak úgy csillog-villog, a produkciók alatt színes reflektornyalábok idegesítik a nézőt, engem legalábbis eléggé. A műsorvezetői lelkesedés (Tatár Csilla és Harsányi Levente) is a kereskedelmi csatornák tehetségkutatóit idézi, a nézőközönség pedig a továbbjutókat elnézve 13-14 éves lányokból, valamint negyvenes háziasszonyokból áll. Ez persze nem baj, hiszen az Eurovíziós Dalfesztivált is főleg ez utóbbi réteg nézi, legalábbis szerintem.

A megújult zsűriből szerintem a régi tag, Pierrot szájából hangzottak el a legkorrektebb, leghasznosabb tanácsok, bírálatok. A legirritálóbb pedig Frenreisz Károly, aki nem tudja, hogy 2016-ban már illetlenségnek számít napszemüvegben végigülni a műsort.

Az elhangzott dalok színvonalát most inkább ne firtassuk – nekem egyik sem maradt meg a fülemben, de persze ettől még bármelyikből lehet nagy slágert csinálni, ha a Petőfi rádió félóránként leadja őket. Sokat elárul a szerkesztők szándékairól, hogy az első elődöntő tíz fellépője közül hatan valamelyik kereskedelmi csatorna éneklős műsorában tűntek fel. Ez szintén nem baj, lásd az előbb említett célközönséget.

És úgy tűnik, jól kalkuláltak, a tetszésindex ugyanis köztévés viszonylatban nagyon magas, legalábbis a napokban nyilvánosságra hozott hivatalos adatok alapján. Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) szerint online rekordokkal nyitott az Eurovíziós Dalfesztivál magyar válogatóversenye. Az első elődöntőben kétszer annyi látogató és rekordszámú szavazat érkezett a produkciókra, mint a korábbi években. Emellett 757 ezres nézettséggel saját sávjában a legnézettebb műsor lett A Dal. Az összegzés szerint a műsor honlapját (www.mediaklikk.hu/adal) az adás napján 71 ezren keresték fel, ami csaknem duplája az előző évek rekordjának számító 37 ezer látogatónak. Az elődöntőt követő napon pedig 48 ezren hallgatták vissza a produkciókat, illetve nézték meg az eddig elkészült majdnem száz extra videós tartalmat.

A megújult A Dal 2016 applikációval idén először nemcsak a mobileszközökön, hanem közvetlenül a weboldalon keresztül is lehetett pontozni a produkciókat.

A Dal 2016 a Duna és a Duna World csatornákon szombatonként 19.40-től látható. A showműsor három elődöntőből, két középdöntőből és a fináléból áll, amely február 27-én lesz. Az egyes elődöntőkben 10, a középdöntőkben 9, a döntőben pedig 8 versenydal hangzik el. (juk)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?