Noel nélkül jóval nehezebb

<p>Az Oasis 2009 augusztusában bekövetkezett feloszlása óta a Gallagher fivérek külön utakon járnak. Liam aktívabb, mint bátyja, Noel, aki viszont sikeresebb.&nbsp;</p>

A Noel Gallagher’s High Flying Birds együttes 2011 októberében megjelent, azonos című első albumából a brit piacon 750 ezret értékesítettek. Liam az Oasis zenészeivel, Gem Archerrel, Andy Bell-lel és Chris Sharrockkal alapított Beady Eye zenekarának 2011 februárjában kiadott Different Gear, Still Speeding című első nagylemezéből csak 200 ezer példány fogyott el a szigetországban. Úgy tűnik, a BE című második korong iránt még ekkora kereslet sem lesz. A brit albumeladási rangsor második helyére iratkozott fel, s a héten, a listán tartózkodás negyedik hetében a 33. helyről a 46. pozícióba csúszott. A kritikusok szerint Noelék lesöpörték a szárnyát bontogató Beady Eye-t, amelynek első lemezén erősen érezhető volt a bizonytalanság és az útkeresés. A BE viszont elnyerte a tetszésüket, szerintük kategóriákkal jobb, mint az első, Liam végre megtalálta az igazi hangját. A közönségnek azonban annyira mégsem jön be. Liam Gallagher mindent elkövet annak érdekében, hogy az album reflektorfényben maradjon. A napokban a The Sun című, nagy példányszámú brit bulvárnapilap hasábjain üzent Robbie Williamsnek, aki szerint a BE sokkal jobb volna, ha a daloknak lenne normális refrénje. „A lemezt nem azért készítettük, hogy elvárásoknak feleljünk meg. Semmilyen zenét nem hallgatok, ezért senki sincs rám hatással. Robbie Williams sincs. Inkább tökön szúrom magam, minthogy elfogadjam a tanácsát” – mondta Liam. A Beady Eye az új albummal ősszel turnéra is indul, az első fellépés november 7-én Dublinban lesz. A nagylemezről beharangozóként még április végén megismert Second Bite of the Apple című szerzemény után másodikként a Shine a Light jelenik meg, a tervek szerint augusztus 19-én. 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?