Nem találtak vevőre Harper Lee árverésre bocsátott levelei

New York |

<p>Nem talált vevőre Harper Lee, a Ne bántsátok a feketerigót! szerzője írógéppel írott hat levele pénteken New Yorkban annak ellenére, hogy megélénkült az érdeklődés az író iránt azóta, hogy bejelentették, idén megjelenik második regénye.</p>

A levelek részben keltezés nélküliek, részben 1956 és 1961 között születtek, és valamennyit régi barátjának, Harold Caufield New York-i építésznek küldte az írónő.

A Christie's aukciósház árverésén egyetlen vevő sem kínálta fel a levelekért a becsült 150-250 ezer dolláros összeget, a licitálás 90 ezer dollárnál befejeződött - közölte az aukciósház az AFP francia hírügynökséggel. 

A Christie's korábbi közleményében kiemelte, hogy a Pulitzer-díjas szerzőtől nagyon ritkán kerül kézirat aukcióra, az utóbbi negyven évben egyetlen kéziratára sem lehetett licitálni.

Az egyik levélben az írónő a Ne bántsátok a feketerigót! sikerére reflektál. A kötetet, amely az amerikai irodalom klasszikusává vált, 30 millió példányban adták el, és Gregory Peck főszereplésével Oscar-díjas film is készült belőle.

Négy másik levél a regény megjelenése előtt született, amikor Harper gyengélkedő apját ápolta, akiről egyébként Atticus Finchet mintázta könyvében.

A 89 esztendős írónő második regénye július 14-én jelenik meg. A Go Set a Watchman című könyvet még a Ne bántsátok a feketerigót! előtt írta, de az eddig soha nem publikált regény húsz évvel később, az 1950-es években játszódik.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?