Nem mutatják be a Noé című filmet Kínában

<p>Nem kapott engedélyt a kínai bemutatásra a Noé című amerikai film, amelynek a gazdasági mellett vallási okai is lehetnek - írja a South China Morning Post hongkongi napilap.</p>

Az amerikai mozikban hatalmas népszerűségnek örvendő, bibliai témájú film elutasítását hivatalosan nem indokolták. A kínai filmpiacon az elmúlt időszakban több nagysikerű hollywoodi filmet is bemutattak. Az Amerika Kapitány - A tél katonája több mint 700 millió jüanos (81,3 millió euró) bevételt hozott, a május elején debütált A csodálatos Pókember második része pedig már az első napon 61,5 millió jüant hozott. A Godzilla június közepén, a Transformers soron következő része, A kihalás kora várhatóan június végén debütál.     Kína ugyanakkor évente csupán 34 külföldi filmet enged bemutatni a hazai vetítővásznakon, részben azért, hogy a hazai piacot segítse.     A Noé elutasításának vallási okai is lehetnek. A Hollywood Reporter szakmai lapnak név nélkül nyilatkozó forrás szerint egyértelműen ez áll a háttérben. A filmet korábban több muzulmán országban, így Indonéziában, Malajziában és az Egyesült Arab Emírségekben is tiltólistára tették.     A Paramount Stúdióban Darren Aronofszky rendezésében és Russell Crowe főszereplésével forgatott Noé az Egyesült Államokban eddig 100 millió dolláros, Oroszországban 32,8 millió dolláros, Brazíliában 23,4 millió dolláros jegybevételre tett szert.
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?